Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ !!!

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

10 εκατ. ευρώ καταθέσεις στην τουρκική τράπεζα της Κομοτηνής!

Ισχυροποιείται και καταξιώνεται στο οικονομικό σύστημα της Δυτικής Θράκης η τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Κομοτηνή τον Φεβρουάριο του 2009 και λίγο αργότερα εγκαινίασε και δεύτερο κατάστημα στην Αθήνα! Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, πιεζόμενοι από παράγοντες της μειονότητας, εγκάθετους του τουρκικού προξενείου, αλλά κυρίως από τους ιμάμηδες, οι οποίοι σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση δεν παραλείπουν να δώσουν «γραμμή» για μαζικές καταθέσεις στην τουρκική τράπεζα, σπεύδουν να την «ενισχύσουν» με τις αποταμιεύσεις τους, με αποτέλεσμα μέσα σε 4 μήνες, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο, να δεχθεί καταθέσεις από 1.700 μουσουλμάνους ύψους 10.000.000 ευρώ!

Αντίθετα, κατά το ίδιο διάστημα το κατάστημα της Αθήνας είχε μόνο 150 καταθέσεις…
Φαίνεται ξεκάθαρα, δηλαδή, πως ο προσανατολισμός των Τούρκων είναι να ενισχυθεί το κατάστημα της Δυτικής Θράκης, μια και στην περιοχή αυτή έχουν… βλέψεις!
Όπως ανέφεραν έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι, θα έπρεπε να παρέμβει η Τράπεζα της Ελλάδος για να διερευνήσει τη νομιμότητα των παρεχομένων από τη Ziraat Bank υπηρεσιών, καθώς και αν τηρούνται οι όροι ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες.
Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν, ενώ δεν συμμετέχει στα προγράμματα του ΟΕΚ (και δικαίως, αφού δεν είναι ελληνικών συμφερόντων) να παρέχει στεγαστικά προγράμματα δανειοδότησης τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον των δανειοληπτών.


Πόσα τέτοια δάνεια έχει δώσει η Ziraat Bank και με ποιες προϋποθέσεις;
Μήπως άλλα παρουσιάζονται στα χαρτιά και άλλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, τα οποία παραβιάζουν τον τραπεζικό κώδικα και το καθεστώς συναλλαγών και δανειοδοτήσεων που ισχύει στη χώρα μας;
Το τι σημαίνει η ισχυροποίηση ενός τουρκικού πιστωτικού ιδρύματος στην περιοχή της ελληνοτουρκικής μεθορίου εύκολα μπορούμε να το αντιληφθούμε. Η οικονομική και πολιτική ηγεσία της χώρας τι λέει;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ