Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΛΑΜΨΕ !!! Ο '' ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ '' ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΕΩΝΑ !!!

'' ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ '' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας - «Ελείτροχος»: «Μαθήματα Φωτογραφίας 2011» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, εισηγητής των οποίων ήταν ο κ. Μπόλκας Νικόλαος, δάσκαλος Φωτογραφίας και Επιμορφωτής στη Δια Βίου Μάθηση.

Η δράση αυτή, ενταγμένη στο πλαίσιο Κοινωνικής Προσφοράς του συλλόγου, ήταν μια προσπάθεια συμβολής του «Ελείτροχος» στην προσφορά ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας των κρατουμένων γυναικών του καταστήματος, με στόχο να γνωρίσουν την μαγεία της Φωτογραφικής Τέχνης, και να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν και να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους μέσω αυτής.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων αυτών, πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) συναντήσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, όπου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή - κάποιες για πρώτη φορά - όσο και με το αισθητικό μέρος της Τέχνης της Φωτογραφίας.

Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες από τον άμεσο και τον περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου, μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τους φόβους, τις ελπίδες τους και τα συναισθήματά τους.

Μεταξύ των παραπάνω, ένα επιμέρους σημαντικό και ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της δράσης ήταν και η συγκινητικά θετική και πολυμελής ανταπόκριση των συμμετεχόντων, οι οποίες δήλωσαν ενθουσιασμένες με τη δράση αυτή και εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συνεχιστούν τα Μαθήματα Φωτογραφίας και στην επόμενη σχολική περίοδο.

Η πρόεδρος Αναστασίου Ειρήνη, εκ μέρους του Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά και δημόσια, για την θετική τους ανταπόκριση και έμπρακτη συμπαράσταση σε αυτή τη δράση: την κα Κουτσομιχάλη Χαρά, Διευθύντρια του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., τον κο Πυρουνάκη Κλήμη, Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, την κα Ψαράκη Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργό στο Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., τον κο Μπόλκα Νικόλαο, τον κο Μακρυπούλια Χρήστο, επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος χορήγησε τις ψηφιακές μηχανές που δόθηκαν στις συμμετέχουσες, καθώς και τον κο Κανάρη Θεόδωρο, περιφερειακό διευθυντή του MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. για την ευγενική δωρεά μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής από το MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Κ.Κ.Γ. Ελεώνα Θήβας, όπως επίσης και τον κο Ψαρόμυαλο Δημήτρη, εργαζόμενο στο MULTIRAMA Λειβαδιάς για την ευγενική διαμεσολάβησή και βοήθειά του.

Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χ. ΕΙΡΗΝΗ