Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!!

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

"Θα πέσει η κυβέρνηση" προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση στο θέμα των σκουπιδιών, απειλώντας τους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν την παρεμπόδιση της αποκομιδής με απολύσεις. «Θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» απαντούν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτες. «Τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται από τους δρόμους σήμερα, μέρα και όχι νύχτα», δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.


Με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλου, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής συνάντηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος εκδίδει υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους από τη συσσώρευση των σκουπιδιών. Με τη διάταξη αυτή θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες για όσους εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων που -όπως είπε - έχουν μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα».
Υπογράμμισε, μάλιστα, πως εάν συνεχιστεί η παρεμπόδιση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση θέσεων εργασίας. «Δεν είναι απειλή, ούτε αντεργατική πολιτική» είπε ο κ.Κουκουλόπουλος.
«Τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται σήμερα, μέρα και όχι νύχτα» δεσμεύτηκε ο κ.Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι η αποκομιδή θα γίνει είτε από τους εργαζόμενους στους Δήμους, εφόσον αλλάξουν τη στάση τους, είτε από ιδιώτες.
Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι τη Δευτέρα.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και στους προπηλακισμούς που δέχτηκαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, όσο και ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «τραμπούκους που μπουκάρουν και δέρνουν δημάρχους».
«Η Δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει με απειλές και τραμπουκισμούς» είπε και πρόσθεσε πως στο τέλος θα υπάρξει λογική και ψυχραιμία από τους εργαζόμενους και «όχι εξαλλοσύνες».
Ο νομάρχης Αθηνών, Γ.Σγουρός, τόνισε από την πλευρά του ότι η αποκομιδή θα ξεκινήσει εντός της ημέρας.
Πάντως, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.
«Οι χωματερές μπορεί να ανοίξουν με τα ΜΑΤ, αλλά δεν θα υπάρξει απορριμματοφόρο για να μαζέψει τα σκουπίδια» είπε στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ.Χαρίσης, προειδοποιώντας κυβέρνηση και ιδιώτες να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.
«Εάν αναθέσετε σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Β.Πολυμερόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μάς έχει μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες β' διαλογής».
«Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν εκφράζει κανέναν, δεν μπορεί να βάλει ιδιώτες» πρόσθεσε

epikaira