Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ '' ΔΕΗ'' !!!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Και νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το χαράτσι των ακινήτων

Προσφυγή κατά της επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους στα ακίνητα κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του, Γιάννης Αδαμόπουλος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για τη δεύτερη προσφυγή κατά του "χαρατσιού", καθώς την πρώτη είχαν καταθέσαν το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και η Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital».
Όπως υποστηρίζει ο ΔΣΑ στην προσφυγή του, η επιβολή του νέου τέλους αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά είναι αντιτίθεται και σε παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καθώς και στη νομολογία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης (Γερμανίας) και του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου.
Επισημαίνει πως το νέο "χαράτσι" δεν αποτελεί ανταποδοτικό τέλος αλλά νέο φόρο, η επιβολή του οποίου είναι αντισυνταγματική.
Παράλληλα, ο ΔΣΑ σημειώνει ότι "με την είσπραξη του νέου φόρου από τη ΔΕΗ επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των Ανωνύμων Εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών".
Ελευθεροτυπία