Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΠΑΠΟΥΛΙΑ ....!!!

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπαδήμου- Παπούλια χωρίς δηλώσεις

Μία ώρα διήρκεσε περίπου η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...Κάρολο Παπούλια, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Κατά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις εξαιτίας σοβαρού κρυολογήματος του πρωθυπουργού. Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος είχε την Τρίτη συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και η εξεύρεση ρευστότητας.
Τη Δευτέρα σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε αρκετές φορές τη δυσκολία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του ότι «νέα εισπρακτικά μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν χωρίς νωπή λαϊκή εντολή».
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011, όπως έχει προβλεφθεί, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αν καταγραφούν αποκλίσεις, θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή να αναλάβω αυτό το φορτίο. Πρέπει να το αναλάβει η κυβέρνηση μετά από νωπή εντολή του λαού».
Σε ό,τι αφορά στον χρόνο διεξαγωγής εκλογών ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι εκλογές στη χώρα δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οριστικοποιηθεί το νέο δανειακό πρόγραμμα ύψους 130 δισ. ευρώ της χώρας.

epikaira