Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !!!


Ολομέτωπη επίθεση Χατζηνικολάου σε Παπαδήμο


Με το άρθρο του στη Real News, o Χατζηνικολάου διαλύει το μύθο Παπαδήμου και υποστηρίζει πως επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την τρόικα, απεργάζονται σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης για 2 χρόνια ματαιώνοντας την προσυμφωνημένη εκλογική αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου εκτιμά πως αυτό το πράττουν επικαλούμενοι λόγους...
εθνικού συμφέροντος καθώς όπως λένε πρώτον, ο Παπαδήμος «θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των εταίρων», δεύτερον, «θα προχωρήσει δίχως αναστολές σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και όποιο άλλο μέτρο χρειαστεί δίχως το φόβο του πολιτικού κόστους», και τρίτον, με την παράταση της θητείας της κυβέρνησης θα δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.
Ο δημοσιογράφος απαντά: Πρώτον, ο κ. Παπαδήμος δεν είναι αυτός που θα υψώσει το ανάστημα μπροστά στους δανειστές διότι υπήρξε υπάλληλος τους και άρα δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει ως ισοϋψής συνομιλητής. Κατά δεύτερον, κυβέρνηση και Πρωθυπουργός πρέπει να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. «Πολιτική που ασκείται ερήμην της κοινωνίας είναι καταδικασμένη σύντομα να καταρρεύσει», και συνεχίζει αναρωτώμενος: «Ποιοι είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποφασίζουν δίχως εμάς; Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει λόγο στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Και ότι τον Πρωθυπουργό μπορούν να τον επιλέγουν αόρατες και ορατές δυνάμεις του παρασκηνίου;»
ΠΗΓΗ: politicsgr.net