Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ !!!


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι τριάντα ημέρες του Λουκά που δεν άλλαξαν τίποτα

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πήγε να πουλήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανακοινώνοντας μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας τον απολογισμό των πρώτων 30 ημερών της κυβέρνησής του. Ο απολογισμός τού «τίποτα» που προέβαλε ως επιτυχίες δεν ήταν μόνο γενικός και αόριστος σε σχέση με το γεγονός ότι η πορεία της χώρας βαδίζει στα τυφλά και όλες οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στον αέρα, αλλά και προκλητικός, δεδομένου ότι οι καιροί δεν επιτρέπουν «πανηγυρικές επετείους» για ζητήματα χωρίς ουσιαστικό και πρακτικό περιεχόμενο.


Σύμφωνα με το πανηγυρικό ανακοινωθέν του «εκλεκτού» της Α. Μέρκελ, στις πρώτες 30 ημέρες επιτεύχθηκαν τα εξής... σημαντικά πράγματα:


-Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί συνθήκες εθνικής συνεργασίας.
- Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.
- Ψηφίστηκε ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων. Ο Προϋπολογισμός αυτός, εφόσον υλοποιηθεί, θα αλλάξει ουσιαστικά τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα θέσει τις βάσεις για μια σταδιακή ανάκαμψη από το επόμενο έτος.
- Η κυβέρνηση προχωρά αποτελεσματικά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμά της.


Ολα αυτά όταν οι μισοί -αν όχι όλοι- υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναλίσκονται σε μάχες για την προεδρία του κόμματος, παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα καυτά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, τσακώνονται για το αν πρέπει να γίνει ανασχηματισμός ή αν θα πρέπει να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει «εξουθενωμένος» για να δικαιολογήσει τη «δραπέτευσή» του και να μην πάρει νέα μέτρα, τα οποία ουδείς πληροφορήθηκε από το «ανακοινωθέν» του κ. Παπαδήμου ποια μορφή θα έχουν.

dimokratianews