Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.......ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ 21-12-10 ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Σφάχτηκαν για ένα καλάθι Κύπριοι και Τούρκοι - Παρέμβαση Κυανόκρανων

Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ της Τουρκίας έγιναν το βράδυ της Τρίτης (21/12) τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία», μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Καρσίγιακα για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου του EuroChallenge. Zaman, CNN Turk, Hürriyet, Sabah, Milliyet είναι μεταξύ των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που καταγράφουν με λεπτομέρεια, όλα όσα έγιναν στο κλειστό της Λευκωσίας, μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Η Καρσίγιακα δέχτηκε επίθεση στο ελληνικό κομμάτι της Κύπρου», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στην ιστοσελίδα της CNN Turk.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, η αποστολή της Καρσίγιακα έφυγε από το γήπεδο με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και αφού ειδοποιήθηκε το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και ο ΟΗΕ. Παράλληλα έγιναν σκέψεις από τους ανθρώπους της ομάδας της Σμύρνης να αναχωρήσουν άμεσα για τα κατεχόμενα και να επιστρέψουν στην Τουρκία από το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου.


Το χρονικό των γεγονότων
Αμέσως με το άκουσμα της κόρνας του τέλους, που βρήκε νικητή την κυπριακή ομάδα με 82-80, ρίχτηκαν αντικείμενα προς τον πάγκο της Καρσίγιακα, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τα πλήθη που εισέρχονταν στο παρκέ. Ακολούθως προπηλακίστηκαν τα αποδυτήρια της Καρσίγιακα από τον εξωτερικό χώρο, με τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας να κλειδώνονται στα αποδυτήρια.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο φροντιστής της Καρσίγιακα, Ερντέμ Γκιουνάκ, έσπασε δάχτυλα του χεριού του στις συμπλοκές που ακολούθησαν, ενώ κτυπήθηκε και η τιμ μάνατζερ Νιχάτ Μαλά.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Τουρκίας, πριν την αποχώρηση από το στάδιο προς το ξενοδοχείο, ειδοποιήθηκε το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο για την κατάσταση, ενώ γίνονταν σκέψεις για μετάβαση της ομάδας στα κατεχόμενα, μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.

newpost