Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΙΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.....

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Φάτε ψάρια!

Τα ψάρια, ως γνωστόν, ανήκουν στα βασικά είδη της Μεσογειακής διατροφής εξαιτίας της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Γιατί να τα φάτε; Γιατί αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμων λιπαρών, όπως τα ω-3 λιπαρά.

Εκτός, όμως, από ενέργεια, τα ψάρια μας προσφέρουν σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθουμε στους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ηρεμούν τα νεύρα

...καθώς αποτελούν πολύ καλή πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου και ω-3 λιπαρών. Οι βιταμίνες Β συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ το μαγνήσιο βοηθά στην καλύτερη φυσική κατάσταση των μυών, την απομάκρυνση της κούρασης και της έντασης των μυών.

Τονώνουν το ανοσοποιητικό

...και σε συνδυασμό με την κατανάλωση 5 φρούτων και λαχανικών ημερησίως μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Η βιταμίνη Α που περιέχουν ενισχύει τη λειτουργία των λευκοκυττάρων και αυξάνει την ανταπόκριση των αντισωμάτων, ενώ ο ψευδάργυρος φαίνεται πως ενισχύει την παραγωγή μικροφάγων και άλλων "αμυντικών" κυττάρων του αίματος.

Βελτιώνουν τη μνήμη και τη διάθεσή μας

...διότι τα ω-3 λιπαρά, που περιέχονται σε μεγάλο ποσοστό στα ψάρια, αποτελούν κύριο συστατικό των νευρικών κυττάρων. Μάλιστα έρευνες δείχνουν πως τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να δράσουν προληπτικά αλλά και θεραπευτικά μειώνοντας την εμφάνιση ή τα συμπτώματα κατάθλιψης σε πάσχοντες ασθενείς.

ΠΗΓΗ: iatronet Διαβάστε περισσότερα...


ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/#ixzz18J77uS7C