Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ........

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοεπιστάτης Αγίου Όρους: “Φόρτωσαν στον oρθόδοξο λαό την εξόφληση των χρεών τους”

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε και εφέτος η εορτή του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέα, στην ομώνυμη Σκήτη του Αγίου Όρους στις Καρυές. Τη παραμονή της εορτής σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε ολονύκτιος ακολουθία έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Την ημέρα της εορτής του Αγίου Ανδρέα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Επίσης, συλλειτούργησαν και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, καθώς και κληρικοί της Αθωνικής Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον εσπερινό της εορτής ομίλησαν κατά σειρά ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Παύλος Λαυριώτης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Δικαίος της Σκήτης Γερ. Ιερομόναχος Εφραίμ, οι οποίοι αναφέρθησαν στον εορταζόμενο Άγιο της ημέρας Άγιο Ανδρέα. Ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος Λαυριώτης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εορτή του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων μας μεταφέρει τις απαρχές του Χριστιανισμού. Η γη της Παλαιστίνης, η αγία γη τελεί υπό ρωμαϊκή κατοχή. Μια απέραντη αυτοκρατορία περιλαμβάνει και δυναστεύει τις φυλές».
«Διάφοροι πολιτισμοί και θρησκείες στεγάζονται υπό το ίδιο σκήπτρο. Ένας θρησκευτικός συγκρητισμός επικρατεί, που ευνοεί την σύγχυση. Ψευδοπροφήτες, αυτόκλητοι σωτήρες εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την μιζέρια των λαών, υποσχόμενοι την ελευθερία και την λύτρωση, από διάφορες δουλειές και δεσμούς. Σ΄ αυτό τον χώρο, σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία, γεννιέται και ο Απόστολος Ανδρέας….», πρόσθεσε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους.
Επίσης, τόνισε: «Η αποχριστιανοποιημένη εποχή μας πολλά κοινά χαρακτηριστικά έχει με τους αποστολικούς χρόνους. Ο κατ’ επίφαση πλέον χριστιανικό κόσμος της δύσεως περνά κρίση. Κέντρα η θρησκεύματα αποχριστιανικά κατευθύνουν τις τύχες του, προς μια νέα κατάτμηση.»
«Σ΄ αυτή την νέα κατάσταση οι αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και οι αλήθειες του Ευαγγελίου είναι υπό αμφισβήτηση και δοκιμασία. Τα ίδια κέντρα καθορίζουν, με τους εδώ συνεργάτες του, και την τύχη της πατρίδος μας, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται με πολλές μορφές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος.
Εν συνεχεία τόνισε, ότι «ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός υπέστη από ετών και υφίσταται μια συστηματική εκστρατεία ανθελληνισμού και από κάθε τι ορθόδοξο. Προνομιούχοι, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνειδήσεως, οι παντός είδους χριστιανοί της δύσεως, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και, εσχάτως, οι μουσουλμάνοι που κατά κύματα και σχέδιο (;) κατακλύζουν την χώρα μας».
«Και έφθασε η ορθόδοξη Ελλάς, τάχα πολυπολιτισμική, η μάλλον πολυφυλετική, να φαίνεται διεθνώς αναξιόπιστη, ταπεινωμένη, από ζάπλουτη ζητιάνα, φτωχιά, να εκλιπαρεί μέσω των κυβερνητών της από τους ισχυρούς της δύσεως βοήθεια και δάνεια», πρόσθεσε ακόμα.
Επίσης, ανέφερε, ότι «εκεί οδήγησαν οι νέες ιδέες, οι σύγχρονες πολιτικές και τα κέντρα τους. Και αφού εσύλεισαν τον πλούτο και τους θησαυρούς της χώρας, φόρτωσαν στον ορθόδοξο λαό μας την εξόφληση των χρεών τους».Κλείνοντας, ο Γέρων Παύλος έκανε λόγω για αποχριστιανοποίηση του λαού, τονίζοντας: «Και όχι μόνο τούτο, ενώ απαξιώνουν της παραδόσεις της φυλής μας, και την ορθοδοξία, παράλληλα υποχρεώνουν τον ορθόδοξο έλληνα φορολογούμενο να εισφέρει για την ίδρυση στην καρδιά της Αθήνας τεμένους, και μάλιστα όταν τον έχουν καταστρέψει οικονομικά, στην θέση του Τάματος του Έθνους που τελικά ακόμη δεν έγινε…»


romfea.gr