Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ !!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ ...ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ !!!


(γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος)

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουνκοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν.
Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της. Η κουρδική – «τουρκική» πόλη Σεμντίνλι τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο τουρκικός στρατός δίνει σκληρές μάχες για να την ανακαταλάβει.
Φανταστείτε εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δηλαδή, εάν μια συνοριακή μας πόλη είχε τεθεί υπό τον έλεγχο ενόπλων και ο ελληνικός στρατός, με άρματα μάχης και ελικόπτερα, προσπαθούσε να την πάρει πίσω. Θα είχε γίνει παγκόσμιος χαμός και δικαίως. Στην περίπτωση της Τουρκίας όλα αυτά αντιμετωπίζονται ως σχεδόν φυσιολογικά.
Στην ελλαδική μιζέρια μας, η πλειοψηφία λιώνει στις παραλίες, αγνοώντας όχι μόνο το... τι συμβαίνει σε Τουρκία και Συρία, αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Η κυβέρνηση των ψευτών και πολιτικών απατεώνων, αφού εξαπάτησε το εκλογικό σώμα που την εμπιστεύθηκε, ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση μέτρων, φόρων και εξαθλίωσης στον ελληνικό λαό, για να ικανοποιήσει τους μικρονοϊκούς της Τρόικας δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες. Και οι συνέπειες δεν θα είναι άλλες από μια κοινωνική έκρηξη που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας.
Στην ουσία, η κυβέρνηση πυροδοτεί την εσωτερική αστάθεια και τον εμφύλιο διχασμό με τις πολιτικές που αποφασίζει να ακολουθήσει και πράττει όλη αυτή την ανοησία, την ίδια ώρα που η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, η Τουρκία στον προθάλαμο της διχοτόμησης και εμείς χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την καταιγίδα!
Ένας φίλος καλά ενημερωμένος μου είχε πει τον Μάιο του 2011: «Όταν δεις το πρόβλημα να περνά από τη Συρία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, τότε να ξέρεις ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση». Ο ίδιος φίλος μου είχε εμπιστευθεί και το εξής σενάριο: α) Διχοτόμηση της Τουρκίας με δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και β) μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Δεν ξέρω τι από όλα αυτά θα βγει αληθινό, παρακολουθώ τα γεγονότα και προσπαθώ να κάνω το ρεπορτάζ μου. Και ανησυχώ πραγματικά όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει για εμένα εδώ και πολύ καιρό, ανησυχώ για το ίδιο μας το μέλλον ως έθνος και ως χώρα. Δυστυχώς μας έτυχε, δίχως να είμαστε άμοιροι ευθυνών και οι πολίτες, στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεώτερης ιστορίας μας, να έχουμε πολιτικούς ηλίθιους, αγράμματους, ανιστόρητους, ξενόδουλους, δειλούς, μαριονέτες. Και έτσι πορευόμαστε στην πιο άγρια τρικυμία, δίχως καπετάνιους στο τιμόνι…