Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Τα έρμαια της παγκοσμιοποίησης και των Μασόνων! Μετά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε Εβραϊκή συναγωγή, ακολούθησε και ο Πατριάρχης Σερβίας!

Στις 8-12-2010, ημέρα Τετάρτη ο Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή Sukat salom στο Βελιγράδι με αφορμή της εβραϊκης εορτής Hanuka – πρόκειται για εβραϊκη εορτή ελευθερίας και φωτός. Δείτε εδώ.

Κατά την τελετή ο Πατριάρχης Ειρηναίος έλαβε ενεργό μέρος ανάβοντας τελετουργικά μια από τα οχτώ κεριά (βλέπε τον Πατριάρχη στο φώτο μαζί με τον αρχιραββίνο της Σερβίας Isak Asiel). Το άναμα των κεριών είναι η κεντρική πράξη του τελετουργικού, που κρατάει 8 ημέρες. Τα κεριά άναψαν επίσης και οι εξής συμετάσχοντες στην εβραϊκή τελετή: επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic (φώτο), Μουφτής της Σερβίας Χατζή Μωαμέθ Εφέντης Jusufspahic, Αποστολικός Νούντσιος Orlando Antonini, Υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας (στην Κυβέρνηση του Boris Tadic) Bogoljub Sijakovic (καθηγητής στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου), Πρόεδρος της εβραϊκής νεολαίας της Σερβίας Daniel Bogunovic και τιμητικός Πρόεδρος της εβραϊκής κοινώτητας Σερβίας Aca Singer.

Το video από τη (Δείτε τα Βίντεο) ...

τελετή βρίσκεται εδώ. (Μη παιδεύεστε, το κατέβασε η ιστοσελίδα. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Σερβίας που περίμεναν την εξαφάνισή του, για να μην το δει ο ευσεβής Σέρβικος Ορθόδοξος λαός και τους φτύσει, το κράτησαν και το αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας).

Σημειωτέον ότι στην τελετουργική αφή των κεριών κατά την ιουδαϊκή εορτή της Hanukas έλαβαν μέρος – 4 Ορθόδοξοι (ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ο επίσκοπος Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο Πρόεδρος Τάντιτς και ο υπουργός Θρησκευμάτων και καθηγητής Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου Bogoljub Sijakovic), 2 Εβραίοι, 1 Μουσουλμάνος Μουφτής και 1 Παπικός Καρδινάλιος.
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!!! - ΣΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!





____________________________
ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ
Παραθέτουμε εδώ και μερικούς σχετικούς Κανόνες:
Κανών ΟΑ’ των Αγίων Αποστόλων
Εἴ τις χριστιανὸς ἔλαιον ἀπενέγκοι εἰς ἱερὸν ἐθνῶν ἢ εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων ἐν ταῖς ἑορταῖς αὐτῶν, ἢ λύχνους ἅπτοι, ἀφοριζέσθω.


Κανών ΞΕ’ των Αγίων Αποστόλων
Εἴ τις κληρικος, ἢ λαϊκός, εἰσέλθῃ εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων ἢ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καθαιρείσθω καὶ ἀφοριζέσθω. Ο άγιος Νικόδημος στη ερμηνεία λέει μεταξύ άλλων (Πηδάλιον): «… ο παρών Κανών διορίζεται, ότι, όποιος Κληρικός ή Λαϊκός ήθελεν έμβη μέσα εις την συναγωγήν των Ιουδαίων, και αιρετικών χάριν προσευχής, ο μεν Κληρικός, ως μεγάλα αμαρτήσας, άς καθαίρηται εν ταυτώ, και άς αφορίζηται, ο δε λαϊκός, άς αφορίζηται μόνον».

Κανών Ο’ των Αγίων Αποστόλων
Εἴ τις ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, ἢ ὅλως τοῦ καταλόγου τῶν κληρικῶν νηστεύοι μετὰ Ἰουδαίων, ἢ ἐορτάζοι μετ’ αὐτῶν, ἢ δέχοιτο παρ’ αὐτῶν τὰ τῆς ἑορτῆς ξένια, οἷον ἄζυμα ἢ τι τοιοῦτον, καθαιρείσθω· εἰ δὲ λαϊκὸς εἴη,
ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ, ΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ
Την προηγούμενη μέρα στις 7-12-2010 εντούτοις στο Πατριαρχικό μέγαρο Βελιγραδίου το Συνοδικό Δικαστήριο υπό την προεδρία του επισκόπου μπάτσκας Ειρηναίου Μπούλοβιτς, και με τη συμμετοχή των μελών – επισκόπου Δαλματίας Φωτίου (πνευματικό τέκνον του Μπούλοβιτς) και νυν Ερτζεγοβίνης Γρηγορίου (ο ποδοσφαιριστής δεσπότης, πνευματικό τέκνον του Αθ. Γιέφτιτς) και άλλων τινών ιερέων, ομόφωνα απεφάσισαν για καθαίρεσι και αποσχηματισμό 17 κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως ράσκας-πριζρένης, με πρόσθετο επιτίμιο απαγόρευσι της θείας κοινωνίας επ’ αορίστω. Πρόκειται για 14 ιερομονάχους (εκ των οποίων 6 είναι Ηγούμενοι) και 3 ιεροδιακόνους, οι οποίοι ακολουθούν τον Σεβασμιώτατο Ράσκας-Πριζρένης Αρτέμιο.

«Παρόλο που οι Ιεροί Κανόνες δια τα πραχθέντα κανονικά παραπτώματα διατάσσουν συγχρόνως και τον αφορισμό», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν του Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο υπέγραψε ο Ειρηναίος Μπούλοβιτς (εδώ), «το Συνοδικό Δικαστήριο ωστόσο, με την άκρα συγκατάβασι και φιλανθρωπία, άφησε στους αναφερομένους την δυνατότητα να ζούνε χριστιανικώς στην Εκκλησία, και με την τήρηση της εκκλησιαστικής τάξης και μετάνοια να κληρονομήσουν σωτηρία».

Τελειώνει ο επίσκοπος μπάτσκας το σχετικό ανακοινωθέν με την αναφορά ότι όλες οι ιερουργίες των εν λόγω κληρικών στερούνται της θείας χάριτος.
Στον Πατράρχη Ειρηναίο, στον επίσκοπο μπάτσκας και στους άλλους Συνοδικούς φαίνεται ότι δεν λείπει αγάπη πρός όλους τους αιρετικούς και εχθρούς του Χριστού, αλλά η αγάπη πρός τον αδελφό Αρτέμιο και τον μοναχισμό δεν υπάρχει ούτε στο παραμικρό.