Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής...
η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας με περικοπές μισθών χωρίς να αποφεύγονται οι απολύσεις και, μάλιστα, με μικρότερες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από την Κυριακή από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία έχουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα, ενώ θα συνεδριάσουν για να δουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΓΣΕΕ που προχωρεί σε στάση εργασίας την Τρίτη και διοργανώνει συλλαλητήριο υποστηρίζει ότι κανείς συνδικαλιστής δε θα συνυπογράψει μειώσεις μισθών ή απολύσεις.

Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις μέλη του δε φαίνονται διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν ευρέως τις νέες συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές και καλεί τους εργαζόμενους σε ανοιχτό διάλογο τονίζοντας ότι “η πραγματική ποιότητα και η ουσία των εργασιακών σχέσεων δεν καθορίζονται μόνο από τους νόμους που ψηφίζονται, αλλά και από τις αντιλήψεις που επικρατούν”.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε αντίθετος με τις μειώσεις μισθών σε περίοδο ύφεσης που θα οδηγήσουν σε κάμψη της κατανάλωσης .

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι τραπεζοϋπάλληλοι ,οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση της ΟΤΟΕ έχουν 48ωρη απεργία 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει κηρύξει και ο σύλλογος εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας από τη Δευτέρα αντιδρώντας στη μείωση αποδοχών και στη συρρίκνωση των εργασιών της τράπεζας.

Πηγή : 24wros@gmail.com


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_5895.html#ixzz17yah3sAS