Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ !!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η γνωστή παγκοσμίως Μύκονος, το νησί που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει τουρισμό υψηλού εισοδήματος από το παγκόσμιο τζετ σετ χτυπημένη και αυτή από την οικονομική κρίση αναμένεται να… «σωθεί», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, από ένα πολύ γνωστό Τούρκο μεγιστάνα. Δηλαδή η ελληνική ξέφτιλα σε όλο το… μυκονιάτικο μεγαλείο της.




Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam, στις 20 Νοεμβρίου, ο πασίγνωστος στην Τουρκία μεγιστάνας Ferit Şahenk της γνωστής οικογένειας των Şahenk που είναι κάτοχοι του μεγάλου οικονομικού ομίλου επιχειρήσεων με την ονομασία «Doğuş Grubu», προτίθεται να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η οικονομική κρίση της Ελλάδας και να επενδύσει αγοράζοντας τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία της γνωστής αλυσίδας Xenia, από τα οποία το ένα είναι το γνωστό Xenia της Μυκόνου με μεγάλη ιστορία στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του παγκοσμίως γνωστού αυτού ελληνικού θέρετρου.

Ο Τούρκος μεγιστάνας, όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, φέρετε αποφασισμένος και ήδη όπως τονίζουν οι Τούρκοι η δουλειά έχει σχεδόν κλείσει, να «εισβάλλει» στην Μύκονο πλειοδοτώντας στην αγορά των Xenia στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που έχει αναγγείλει η μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση. Η απόκτηση των Xenia από τον Ferit Şahenk και τον τουρκικό όμιλο θα γίνει με καθεστώς υπενοικίασης διάρκειας 99 ετών, δηλαδή στην ουσία αγοράς από τον τουρκικό όμιλο Doğuş Grubu. Εντυπωσιακή είναι και η αναφορά για τα σχέδια του Τούρκου μεγιστάνα σχετικά με την Μύκονο και όχι μόνο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα, σκοπεύει να μετατρέψει την Μύκονο σε İbiza, δηλαδή στο γνωστό νησί της Ισπανίας στις Βαλεαρίδες νήσους που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστοκρατίας κατά τους θερινούς μήνες. Αποφασισμένος να αγοράσει τρία ξενοδοχεία της αλυσίδας Xenia, έχει σχεδία να τα μετατρέψει σε υπερσύχρονα λουξ ξενοδοχεία ικανά να φιλοξενήσουν όλη αυτή την διεθνή αφρόκρεμα που θα προτιμήσει να κάνει τις διακοπές της στα τουρκικής πλέον ιδιοκτησίας ξενοδοχεία επί ελληνικού εδάφους. Αλλά οι φιλοδοξίες του Τούρκου μεγιστάνα δεν σταματούν εδώ. Όπως πρόσθεσε στην τουρκική εφημερίδα Aksam, σκοπεύει να μετατρέψει το ελληνικό Αιγαίο σε λουξ τουριστικό κέντρο οπού θα έρχονται τουρίστες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να αυξήσουν φυσικά τα ταμεία του τουρκικού ομίλου επιχειρήσεων Doğuş Grubu. Παράλληλα θα καλέσει και τους Τούρκους εκατομμυριούχους και μεγιστάνες να στηρίξουν αυτή του την φιλοδοξία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι ευκαιρίες που προσφέρονται από την ελληνική οικονομική κρίση και από το μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ξενοδοχείων, μαρίνων, λιμανιών ακόμα και αεροδρομίων της ελληνικής κυβέρνησης, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για την μεγάλη τουρκική οικονομική επίθεση σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου. 

Όλα αυτά μας θυμίζουν τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας, Τουρκγούτ Οζάλ, που είχε δηλώσει από το 1990 ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να κάνει πόλεμο για να καταλάβει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου πελάγους, αυτά τα ίδια θα πέσουν σαν «ώριμο φρούτο» στις «στοργικές» τουρκικές αγκάλες. Μετά από 23 χρόνια και προς δόξα της ελληνικής κυβέρνησης που έχει βγάλει στο σφυρί τα πάντα, άραγε τα όνειρα αυτά των Τούρκων γίνονται πραγματικότητα ; Και εμείς θα καθόμαστε να τους παρακολουθούμε ; Αλλοίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/xepouloun-ta-ellhnika-nhsia-se-tourkous.html#ixzz2lCkPiphb