Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ !!! ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΝ ΝΕΟ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ !!! ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!

Μας αξίωσε και φέτος ο Οσιομάρτυρας Νικόλαος ο Νέος να εορτάσουμε το Θαύμα του δια του οποίου διέσωσε την Ενορία στα δύσκολα  και απαρηγόρητα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής από την οργή και τα αντίποινα των αιμοβόρων Ναζί. Τις Λατρευτικές μας Συνάξεις ελάμπρυνε η Παρουσία της Θαυματουργού Εικόνος τηςΠαναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Μικρασιάτικο Κειμήλιο του Μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου (Αγγέλου)  την οποία ευγενώς μας παραχώρησε για το εορταστικό διήμερο ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Οσίου Ιερωνύμου Αμπελοχωρίου Αρχιμ.π.Ιγνάτιος Μόσχος.
    Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στις 5.30 μ.μ έγινε η Υποδοχή της Αγίας Εικόνος την οποία πλαισίωσαν Άνδρες της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ  και ακολούθησε ο Μεγάλος Εσπερινός .Το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον Σεβ.Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνο και η Ευχαριστήριος Δοξολογία.Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο εορταζόμενο γεγονός, στην Ευαγγελική περικοπή και στις δυσκολίες του Ιεραποστολικού έργου που η Εκκλησία του εμιστεύθηκε στην μακρινή Νότιο Ασία «σε χώρες όπου για να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια Εκκλησία και να λειτουργήσουμε είναι μεγάλο γεγονός, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Διότι οι τόποι εκεί είναι αφιλόξενοι, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι εχθρικό, κάτι δύσκολο, κάτι το οποίο φέρνει προκατάληψη και δυσπιστία για τις δικές τους παραδόσεις.
     Εμείς σήμερα ήλθαμε στην Εκκλησία να προσευχηθούμε ελεύθερα, ήλθαμε στην Εκκλησία να ακουμπήσουμε την καρδιά μας στον Θεό η και πολλές φορέα ακούμε την καμπάνα να κτυπά και λέμε η Εκκλησία θα είναι πάντοτε εκεί. Για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχει η Εκκλησία, δεν θα ακούσουν ποτέ την καμπάνα, δεν θα μπορέσουν να λειτουργηθούν θα πρέπει να  πάνε κρυφά για να γίνει μια Θ.Λειτουργία.Ας είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό εμείς που μπορούμε ελεύθερα και έχουμε και τον Μωυσή και τους Προφήτες και έχουμε και την πολυτέλεια να πιστεύουμε αυτό που θέλουμε και να προσευχόμαστε. Και να είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στους Αγίους και στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο που εσείς Τον γνωρίζετε καλά, σας προστατεύει, σας αγαπάει και είναι πάντοτε παρηγοριά σας»
    Το απόγευμα μετά την Παράκληση στην Μυρτιδιώτισσα σχηματίσθηκε Λιτανευτική πομπή και αφού έγινε η επιβίβαση στα αυτοκίνητα η Αγία Εικόνα μεταφέρθηκε στην Ι.Μονή η οποία αποτελεί το ενδιαίτημα της, όπου την υποδέχθηκε η Αδελφότητα με επικεφαλής τον Καθηγούμενο παν.Αρχιμ.Ιγνάτιο.
    Στις Ι.Ακολουθίες συμπροσευχήθηκαν  οι Πατέρες π.Δανιήλ Στέφας,π.Παναγιώτης Κανιάρης και π.Κυριάκος Πετσίτης,ο Βουλευτής κ.Ευαγγ.Μπασιάκος και πάρα πολλοί πιστοί που προσήλθαν να συνεορτάσουν το θαύμα του Αγίου μας και να λάβουν την Χάρι της Μυρτιδιωτίσσης.Ευχαριστίες πολλές στους Άνδρες της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ(Νικόλαο,Γεώργιο,Παναγιώτη),στον Δημοσιογράφο κ.Δημ.Σοβατζή,στους συνεργάτες του viotiashop,στον Ενορίτη μας κ.Ιωάννη Νίκα  για την πολύτιμη συνδρομή τους .
 ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ