Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: «ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» !!!


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Πρόκειται για ένα δριμύ «κατηγορώ» εναντίον πρόσφατων (και όχι μόνο) ενεργειών του Πατριάρχη. Ο θαρραλέος Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται στις προκλητικές δηλώσεις υπέρ του Κεμάλ, στην καταδίκη της Μονής Βατοπαιδίου, στον εγκλεισμό του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και σε άλλα πολλά γεγονότα, που σύμφωνα με τον Καλαβρύτων ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Συγχαίρουμε τον Μητροπολίτη για την παρρησία και το Ορθόδοξο φρόνημά του κι ευχόμαστε τα όσα λέει προς τον Πατριάρχη...να βρουν ευήκοα ώτα!
Ακολουθεί αναλυτικά η μνημειώδης επιστολή:
 

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΘΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.......

.......ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΤΕ   ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ 

Και  ΜΗ  ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 

Παναγιώτατε Πατέρα μας,
Προκαθήμενε της Όρθοδοξίας   και πολυσέβαστε εν Χριστώ  Αδελφέ μας,

_________Με περισσή χαρά, τιμή και σεβασμό Σας υποδεχόμεθα κάθε φορά, που έρχεσθε  στην Ελληνική Επικράτεια! Είσθε «Σύμβολο της Ορθοδοξίας», αντιπροσωπεύων Αυτήν στην Κορυφή των Πνευματικών Αξιωμάτων Της, ενθρονισμένος ως primus inter pares, (πρώτος μεταξύ ίσων)  και στη σκέψη μας και στην προσευχή μας και στην καρδιά μας! Ναι, αντιπροσωπεύετε  την Κορυφή της Ορθοδοξίας!  Όμως ας μου επιτραπεί να επισημάνω για μια εισέτι φορά, πως ουδείς εξ ημών, κατέχει το "ΑΛΑΘΗΤΟ", όπως, επί αιώνες, ισχυρίζονται οι Ρωμαιοκαθολικοί για τον Πάπα.  Ως άνθρωπος κι Εσείς, όπως εξάλλου και όλοι μας,  ενίοτε σφάλλετε.  Άλλωστε "το σφάλλειν ανθρώπινον"!  Πλην όμως ένεκα του διαμετρήματος του Αξιώματός Σας και του  ύψους του πνευματικού Σας  Θρόνου,  εμείς οι μικροί συχνά ΔΕΝ τολμάμε να επισημάνουμε ολισθήματα, που γίνονται είτε από άγνοια των πραγματικών περιστατικών, είτε από αβλεψία, είτε από κακή πληροφόρησή Σας εκ διαφόρων Συμβούλων του περιβάλλοντός Σας, είτε για άλλους λόγους, ολισθήματα είτε της γλώσσης, είτε της συμπεριφοράς, τα οποία όμως πολύ συχνά Σας εκθέτουν
__________¨Όταν λοιπόν τα λάθη διαπράττονται δημοσίως, τότε πρέπει και δημοσίως να ελέγχωνται! Υπόκεινται στην κρίση οιουδήποτε ανθρώπου, Ορθοδόξου ή μη, ου μην αλλά και ημών των ελαχίστων εν Χριστώ Αδελφών Σας. Υμείς, ως εκκλησιαστικός ταγός της Κορυφής, επικεφαλής του Μαρτυρικού Αρχιερατικού θρόνου, της Μητρός Εκκλησίας, εκπροσωπώντας την Οικουμενικότητα της Ορθόδοξης Διδασκαλίας του Ευαγγελίου∙  Υμείς, Παναγιώτατε,  το καύχημα όλων ημών, κατ’ανάγκην υπόκεισθε σε μια πιο αυστηρή κριτική! Κάθε Σας κίνηση ἐξετάζεται με πιο αυστηρή διάθεση και βέβαια με ιδιαίτερη προσοχή!