Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΣ : O ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΑΣ-ΕΛΒΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΕΑΒ > Η τρόικα μας αφήνει χωρίς σφαίρες και θέλει καθηλωμένα και τα μαχητικά της Π.Α.

Ξένα κέντρα εξουσίας που καθοδηγούνται από συμφέροντα
κατά της Ελλάδας εντός και εκτός Ευρώπης επιχειρούν μέσω της κρίσης χρέους και την επιβολή των μνημονίων τον αφοπλισμό της χώρας και την καταστροφή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Μετά τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, έχουν βάλει στο στόχαστρο και την ΕΑΒ, ενώ συνεχίζουν να πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην άμυνα της χώρας.
Αφού απαίτησαν να μπει «λουκέτο» στις δύο αμυντικές βιομηχανίες, προκειμένου να μην παράγουν ούτε σφαίρες για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ως φαίνεται το πετυχαίνουν, αξιώνουν τώρα να γίνουν απολύσεις και στην ΕΑΒ που είναι το μοναδικό κέντρο επισκευής και συντήρησης των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ήδη, οι μειώσεις προσωπικού που έχουν γίνει στη βιομηχανία με ευθύνη και της διοίκησης (αφού έκαναν προσλήψεις διοικητικών και όχι εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού) έχουν οδηγήσει σε σημείο να υπάρχουν τραγικές καθυστερήσεις στην έγκαιρη παράδοση των μαχητικών στην Πολεμική Αεροπορία.

Η ΕΑΒ συμμετέχει επίσης σε ξένα προγράμματα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά, κάνει εξαγωγές και έχει ένα μεγάλο ανεκτέλεστο πρόγραμμα ελλείψει προσωπικού. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που θέλουν να κάνουν νέες μειώσεις προσωπικού και να «αναδιαρθρώσουν» τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία;

Όποιοι και να είναι βρίσκουν συμμάχους στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση που με μεγάλη προθυμία θέλει να κόψει θέσεις εργασίας ακόμη και από τον πλέον ευαίσθητο τομέα, αυτόν της άμυνας της χώρας.

Η απάντηση του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στον Μάρτιν Σούλτς «εμείς δεν έχουμε γείτονα μας το Λουξεμβούργο» και «η χώρα μας είναι σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη γωνιά της Ευρώπης, τα Βαλκάνια όπου πολλές φορές εκδηλώνονται εθνικισμοί ακόμη και τάσεις επιστροφής στις αρχές του προηγούμενου αιώνα» είναι χαρακτηριστική και θα έπρεπε να είναι η γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποστεί περικοπές που ξεπερνούν το 50% και έχουν μείνει με 580 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό για νέους εξοπλισμούς σύμφωνα με τον κρατικό προυπολογισμό του 2014 που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας. Κονδύλια που δεν επαρκούν ούτε καν για τα ανταλλακτικά των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και τη συντήρηση τους.

Κι αυτό όταν η Τουρκία αυξάνει κατά σχεδόν 10% τις αμυντικές της δαπάνες, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αναμένεται να εντείνει ακόμη περισσότερο τις αξιώσεις της σε βάρος της χώρας μας με στόχο τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Την πόρτα της εισόδου στο υπουργείο Άμυνας «άνοιξε» ως υπουργός ο Ευ. Βενιζέλος, κόβοντας τεράστια ποσά από την άμυνα της χώρας σε ένδειξη «καλής θέλησης» και συνδρομής στο πρόγραμμα… διάσωσης της Ελλάδας. Είναι αυτός που την ίδια στιγμή υπέγραψε και τη συμφωνία για τα υποβρύχια χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους με επιπλέον 1,3 δις ευρώ.

Έκτοτε έχουν γίνει τεράστιες περικοπές σε προγράμματα, ασκήσεις και εκπαίδευση του προσωπικού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν «όρθιες», με υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, λόγω κυρίως της υπερπροσπάθειας και του φιλότιμου που έχουν πολλοί ευτυχώς αξιωματικοί και επιτελείς.

Η τρόικα όμως και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί εξακολουθούν να σφυροκοπούν την άμυνα της χώρας. Θέλησαν να καταργήσουν ακόμη και τη στρατιωτική θητεία, μειώνοντας δραματικά τη δύναμη του Στρατεύματος και επιμένουν ακόμη και σήμερα για απολύσεις στρατιωτικών και για νέες περικοπές κονδυλίων.

Φαίνεται λοιπόν πώς «οργανωμένα συμφέροντα» και κέντρα εξουσίας από το εξωτερικό έχουν βάλει στο στόχαστρο την άμυνα της χώρας μετά την οικονομία. Και κάποιοι στην κυβέρνηση επιτρέπουν σε κάτι τύπους γραφικούς και επικίνδυνους σαν τον Κον Μπετίτ να μιλούν ακόμη και για «κατάργηση της ελληνικής άμυνας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr