Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Wikileaks

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Αποκάλυψη από Wikileaks: Σκέφτονταν να αποβάλουν την Ελλάδα από την Ε.Ε.

Όπως αποκαλύπτει το Onalert.gr σε έγγραφο που διέρρευσε από το Wikileaks φαίνεται πως τον Φεβρουάριο του 2010, οι γερμανοί άφηναν προς πάσα κατεύθυνση ανοιχτό το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης από τους κόλπους της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζήτηση για την «τακτοποίησή» μας από την ΕΕ,έγινε στη Γερμανία ,όπως αποκαλύπτεται σ΄ ένα από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσε από το Wikileaks.
Σε συζήτηση που είχε ο αμερικανός πρέσβης με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Horst Seehofer έγινε αναφορά στην οικονομική κρίση και ο Βαυαρός πρωθυπουργός είπε στον αμερικανό διπλωμάτη ότι “δεν είμαι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση μπορεί να τακτοποιήσει την Ελλάδα”.
Η συζήτηση αυτή έχει γίνει το Φεβρουάριο του 2010 που σημαίνει ότι εκείνη τη περίοδο υπήρξαν όντως σκέψεις και σχέδια ακόμη και για την “αποβολή “ μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την προηγούμενη ημέρα είχαν δημοσιευτεί κι άλλα έγγραφα απόρρητα από το Wikileaks που αφορούσαν την Ελλάδα και την πολιτική της για τα Σκόπια, αλλά υπήρχαν αναφορές και στη χώρα μας στο έγγραφα για την επιχείρηση "Βαριοπούλα".
E-mail:sovdim@blogspot.com