Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ !!! ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!! ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

ΕΝΦΙΑ: Ψυχοπαθητικά φαινόμενα άρρωστων εγκεφάλων…

Λίγα 24ωρα μετά το πρώτο σοκ από τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πήρε την θέση του χαρατσιού, το οποίο να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο, τα λάθη που βλέπουν το φως και είναι φυσικά εις βάρος της τσέπης των φορολογουμένων είναι άπειρα. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η κατάσταση ειδικά στην περιφέρεια είναι δραματική με τους ψηφοφόρους να περιμένουν τους βουλευτές με «ανοικτές αγκάλες».
Πολλά λάθη έγιναν και από παραλείψεις των φορολογουμένων. Για παράδειγμα κάποιοι ξέχασαν να δηλώσουν τον όροφο του διαμερίσματος και αυτό είναι πολύ κακό αφού ο φόρος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται σαν να είναι το διαμέρισμα στον 6ο όροφο και έτσι να φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή.
Όμως, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που σε ακίνητα που είναι στα μπετά δεν έχει περάσει η έκπτωση 60% για ημιτελή κτίσματα. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις συνιδιοκτησίας που τα εκατοστά συμμετοχής στο ακίνητο αθροιζόμενα ξεπερνούν το 100%.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σε προϊστάμενο εφορίας στο κέντρο της Αθήνας για ένα σπίτι που κατέχει 50-50 με την σύζυγό του χρεώθηκε ΕΝΦΙΑ για το 50% στην σύζυγο και 100% για τον ίδιο.
Σε γονείς που έχουν περάσει την ψιλή κυριότητα στα παιδιά τους ο νόμος ορίζει πως ο φόρος επιμερίζεται στον επικαρπωτή και στον έχοντα την ψιλή κυριότητα του ακινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις ο φόρος έχει χρεωθεί διπλός.
Όμως η μεγάλη σφαγή γίνεται στα οικόπεδα της περιφέρειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συντελεστής οικοπέδου, ή συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου ο φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των πιο κοντινών πόλεων και εκτοξεύθηκε στα ύψη!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=319513&catid=13

defence-point