Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : H '' EIKONA ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ '' !!!

 '' Εικόνα της Γυναίκας '' διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (2 Αυγούστου) ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Λίγο μετά τις 08:30 μ.μ., πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση-αφιέρωμα του συλλόγου στη γυναίκα μιας άλλης εποχής, των νοσταλγικών χρόνων, τη γυναίκα-μητέρα, τη γυναίκα-αγρότισσα, τη γυναίκα-νοικοκυρά, σε καιρούς δύσκολους, όταν ακόμα εκείνη πράξη και θέση θεωρείτο το ασθενές φύλο της κοινωνίας.

Αυτή τη γυναίκα του χωριού, μέσα από μια ιστορική διαδρομή γεμάτη χαρές και λύπες, ανέδειξε ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την καθιερωμένη βράβευση της πρώτης εκ των αριστούχων μαθητριών του Γυμνασίου της Δομβραίνας, Παρασκευής Μουλκιώτη, εκτός από την πολύ όμορφη έκθεση που στήθηκε στο ενοριακό κέντρο του χωριού με επίκεντρο την «Εικόνα της Γυναίκας» όπως την περιγράψαμε, περιλάμβανε και την ομιλία της κας Ασπασίας Μίχα-Λαμπάκη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας στην παραδοσιακή τοπική κοινωνία».

Στην εκδήλωση ξεχωριστή νότα έδωσε η χορευτική ομάδα του συλλόγου, αποτελούμενη από παιδιά του χωριού, τα οποία ήταν ντυμένα με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές.

Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το άκουσμα δύο ηχογραφημένων παραδοσιακών τραγουδιών, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, από μία 84χρονη γυναίκα του χωριού, σε μία στιγμή συγκινητική, που απέσπασε το έντονο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ιερέας του χωριού, π. Στυλιανός, ο δήμαρχος Θηβαίων, κ. Σπ. Νικολάου, ο αντιδήμαρχος, κ. Π. Μίχας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας, κα Α. Πανταζή, ο προεδρος Τ.Κ. Δομβραίνας, κ. Γ. Κιούσης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Δομβραίνας, κ. Κ. Νίκας, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.

http://permisospress.blogspot.gr
 


 

 



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ