Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!! ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ !!!


Μπαίνουν κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές στην Αθήνα
Κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές θα βάλει ο δήμοςΑθηναίων. Το «Εξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο δίκτυο, θα δημιουργηθεί προκειμένου να καλυφθεί το κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Η αρχή θα γίνει με 80 κάμερες που θα τοποθετηθούν σε σχολεία και παιδικές χαρές, ενώ το έργο θα κοστίσει σε πρώτη φάση 7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πρόκειται για μία ιδέα που ακούστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, πριν καν ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία και απομακρυνθούν οι σχολικοί φύλακες. 
Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.

Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).