Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ '' Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΟΝ ΄΄ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΄΄ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ '' ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ !!!


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ





12/8/2014
Προλογίζει το βιβλίο ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα στον «αστερισμό του καρκίνου» των Αναβολικών¨ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
«Γιώργο, χαίρομαι που το βιβλίο σου δε φοβάται να ακουμπήσει την πληγή του αθλητισμού»
Τρανή επιβεβαίωση ότι το βιβλίο ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα στον «αστερισμό του καρκίνου» των Αναβολικών¨ έχει ξεχωριστή αξία – για να μην πούμε ότι είναι μοναδικό γύρω από τα θέματα της ολυμπιακής Ιδέας και της αναζήτησης τρόπων πάταξης της μάστιγας των αναβολικών – αποτελεί ο πρόλογος που μας έστειλε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αναπλ. Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, που τον θέσαμε, στο υπό έκδοση βιβλίο, αμέσως μετά από εκείνον του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και πριν από τον πρόλογο του Προέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος στέλνει πολλαπλά μηνύματα.
Γράφει λοιπόν ο Αν. Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Ο αθλητισμός δεν είναι κάτι απλό ούτε μόνο να κερδίζεις μετάλλια με αθέμιτους και ανήθικους τρόπους. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού και είναι ιδεώδες. Είναι υγεία, ευεξία πνεύματος, ψυχής και σώματος και δεν ταυτίζεται με τίποτε με τη χρήση αναβολικών και την ανηθικότητα.
Ο αθλητισμός χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το κράτος. Κατά συνέπεια λοιπόν, εμείς και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του τόπου επιβάλλεται να στηρίζει τις οργανωμένες δομές του αθλητισμού αλλά και τις προεκτάσεις του.
Τη δεκαετία του 1970 κερδίζαμε στους μεγάλους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο ένα ή κανένα μετάλλιο γιατί δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τους άλλους, ιδιαίτερα τις ανατολικές χώρες, όπου το doping ήταν επιστήμη πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτή.
Αν κάποια χώρα του κόσμου θέλει νίκες ή καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμείς οφείλουμε αυτό να το διεκδικούμε με περισσότερο πείσμα, γιατί η μικρή Ελλάδα, με τα μεγάλα προβλήματά της, οφείλει να διαφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομιά, που είναι η Ελληνική Γραμματεία της και η Ολυμπιακή της Ιδέα.
Θέλουμε λοιπόν καθαρές νίκες, υγιή αθλητισμό και όχι άρρωστο πρωταθλητισμό και πάνω απ’ όλα να έχουμε την αίσθηση του «μέτρου».
Η εποχή της κατασπατάλησης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων με την προοπτική κάποιων διακρίσεων στους διεθνείς στίβους, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Χρειαζόμαστε καλύτερη οργάνωση, με εθνικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, έχοντας την υπεύθυνη επιστημονική υποστήριξη της πανεπιστημιακής αθλητικής κοινότητας, για να μπορέσουμε να έχουμε τις διακρίσεις.
Ό, τι κατά καιρούς κατακτήθηκε χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, ίσως ήταν απλά προϊόν είτε ντόπινγκ είτε τύχης. Με ερασιτεχνισμούς
και ιστορικές αναδρομές δεν κερδίζονται Ολυμπιακά Μετάλλια. Θέλει πολύ αγώνα ακόμη, προσπάθεια και συσπείρωση δυνάμεων και ιδεών.
Το ντόπινγκ που πραγματεύεται το βιβλίο του φίλου και συναγωνιστή μου Γιώργου Κατσιμπάρδη ήταν και είναι κατάρα και πρέπει να την εξαλείψουμε. Χρειάζεται αγώνας, προσπάθεια, συσπείρωση δυνάμεων και ιδεών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

Αγαπητέ Γιώργο, εύχομαι καλό ταξίδι στο βιβλίο σου που δεν φοβάται να ακουμπήσει την πληγή».




ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com