Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ : ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΗ !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ , ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


25/8/2014
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΗ
  • Αποκαλύφθηκε, πλέον, δημόσια ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, σε όλη τη χώρα, ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, τα οποία, πέρα από το ότι μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους σε αθλητές και αθλήτριες που τα χρησιμοποιούν, έχουν τέτοια ¨δυναμική¨ που είναι ¨ικανή¨ να επιφέρει και άλλου είδους ¨θανατηφόρα πλήγματα¨, με κοινωνικές προεκτάσεις.
  • Το διπλό έγκλημα της Καλαμάτας, πέρα από την τραγικότητά του, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε εκείνους τους παράγοντες της Πολιτείας οι οποίοι – ενώ είναι υπεύθυνοι για την εξάπλωση της μάστιγας των ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ (που φτάνουν μέχρι και τα Σχολεία) – εντούτοις μένουν αδρανείς: ανήμποροι…

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΗ (Απόσπασμα από ομιλία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδη, την οποία ετοιμάζει για την ¨Ημερίδα¨ της Καστοριάς που συνδιοργανώνουν, στις 20/9/2014, η εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, της οποίας είναι πρόεδρος, και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ).
«H Ελλάδα, η οποία ¨φύσει και θέσει¨ αποτελεί το θεματοφύλακα της ολυμπιακής ιδέας, δε φαίνεται διατεθειμένη να δώσει οργανωμένα τη μάχη κατά της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και κατά των αναβολικών, καίτοι είναι βέβαιο ότι η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας θα αποτελούσε ιστορική νίκη. Παρεμβαίνει κατά περίπτωση, χωρίς να έχει ένα ολοκληρωμένο ¨Σχέδιο δράσης¨, γι΄ αυτό άλλωστε και διαπράττει λάθη και, έτσι, δεν μπορεί να βάλει φραγμό στη διακίνηση αναβολικών.
Στα λάθη της Ελληνικής Πολιτείας το πρώτο που μπορεί να της καταλογίσει κανείς είναι το γεγονός ότι συνεχώς αυτοαναιρείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία εικοσαετία ο κάθε υφυπουργός Αθλητισμού, που ορίζεται, δεν έχει απλά και μόνο διαφορετική άποψη από τον προηγούμενο αλλά την εκφράζει με σχέδια νόμων, τα οποία ψηφίζει η Βουλή. Έτσι, σε μία φάση τα αναβολικά αποποινικοποιούνται ενώ στην αμέσως επόμενη, όχι μόνο ποινικοποιούνται ξανά, αλλά ορίζονται ποινές οι οποίες προβλέπουν, για τους αθλητές και τις αθλήτριες (που ¨ρισκάρουν¨ και γίνονται χρήστες), πολυετείς φυλακίσεις, ακόμη και καθείρξεις. Αυτό, όμως, λειτουργεί αντίστροφα διότι οι δικαστές – ευαίσθητοι μπροστά σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, που καλούνται να δικάσουν – καίτοι έχουν στους φακέλους τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα των Αρμόδιων Ελληνικών ή Διεθνών Οργανισμών (π.χ. διετείς αποκλεισμούς από αγώνες), δυσκολεύονται να τους στείλουν στη φυλακή, και έτσι τους αθωώνουν. (Σημειώνω εδώ ότι από τους αναρίθμητους, δυστυχώς, αθλητές και αθλήτριες που έχουν τιμωρηθεί από τις αρμόδιες Αθλητικές Αρχές (π.χ. από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ ή από την Άρση Βαρών ή από την IAAF κ.τ.λ.) τα τελευταία χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ δεν έχει τιμωρηθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια).
Παράλληλα οι εκάστοτε επικεφαλείς της Αθλητικής Πολιτικής Ηγεσίας, αντί να φροντίζουν για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Κ.ΑΝ, το αφήνουν οικονομικά αδύναμο, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στο Κέντρο Ελέγχου Αντιντόπινγκ. Αποτέλεσμα: Η Ελλάδα να είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου οι Αθλητικές της Ομοσπονδίες, για τους ελέγχους που πραγματοποιούν στους αθλητές και τις αθλήτριές τους, πληρώνουν από τα δικά τους φτωχά, τον τελευταίο καιρό, Ταμεία, γεγονός το οποίο, πέρα από τα άλλα, φυσικό είναι να τις υποχρεώνει να στέλνουν λίγους αθλητές για ελέγχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Επίσης, η Ελληνική Πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει ¨Προγράμματα¨ που έχουν ως στόχο το πραγματικό ¨ξερίζωμα¨ των αναβολικών. Το παρακάτω γεγονός είναι χαρακτηριστικό της αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας να μπει ουσιαστικά στη μάχη κατά των αναβολικών. Συγκεκριμένα, πρόσφατα προτείναμε στους υπεύθυνους παράγοντές της να οργανώσουν ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ - στα πρότυπα του ¨Σώματος¨ που έχουν οργανώσει η Ισπανία και η Ιταλία - με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή, (πλαισιωμένο από αθλητιάτρους και ειδικευμένους αστυνομικούς), ο οποίος θα μπορεί να διατάσει ελέγχους σε ιατρεία, φαρμακεία, αποθηκευτικούς χώρους, ακόμη και σε σπίτια, όταν υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες ότι φυλάσσονται αναβολικά. Όμως οι πολιτικά υπεύθυνοι της λειτουργίας του αθλητισμού στη χώρας μας, ενώ έχουν στα χέρια τους τη δόκιμη πρότασή μας – που οι δικαστές την επικρότησαν ανεπιφύλακτα – αδιαφορούν…
Το πρόσφατο τραγικό γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας, σε περιοχή της Καλαμάτας, δύο νέων ανθρώπων, από τους οποίους εκείνος που φέρεται ως διακινητής αναβολικών, δεν παρέδιδε στον έναν από τους δύο θύτες, έφηβο αθλητή, τις ποσότητες που του ζητούσε, ενώ του είχε δώσει το ¨συμφωνημένο¨ αντίτιμο των 800 ευρώ, δεν δείχνει μόνο τη ροπή νέων παιδιών προς το έγκλημα. Δείχνει επίσης, και κυρίως, ότι τα αναβολικά – τα οποία προκαλούν βλάβες στην υγεία των αθλητριών και των αθλητών που τα χρησιμοποιούν, ακόμη και θανάτους – διακινούνται ελεύθερα σε μικρές και μεγάλες πόλεις, σε Στάδια, Γυμναστήρια, Κολυμβητήρια και σε Σχολεία, ενώ οι Διωκτικές Αρχές, και να είναι ενήμερες τέτοιων συναλλαγών, δεν νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν.
Αυτές οι εγκληματικές συρράξεις, ανάμεσα σε κατοίκους της Καλαμάτας και της Μάνης, δε θα συνέβαιναν και συνεπώς δε θα αναστάτωναν αρνητικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αν υπήρχε ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨, όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει, με δημόσιες αναφορές μας, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, και γενικότερα προς την Ελληνική Πολιτεία».
Η έγκριτη εφημερίδα ¨ΤΑ ΝΕΑ¨, στις 22/8/2014, διέθεσε πρωτοσέλιδο και εσωτερικά δισέλιδο, με ρεπορτάζ έγκριτων δημοσιογράφων, που επισημαίνουν τις αιτίες οι οποίες προκάλεσαν το διπλό έγκλημα. Γράφουν, μεταξύ άλλων, στη σελίδα 2: «Κατά τη δικογραφία μια παρτίδα αναβολικών, που του είχε παραγγείλει ο 18χρονος και δεν παραδόθηκε ποτέ, ήταν η αιτία που οδήγησε στη διπλή δολοφονία».




ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το διπλό έγκλημα της Μάνης, μέσα από τη τραγικότητά του, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε εκείνους τους παράγοντες της Πολιτείας που, ενώ έχουν την ευθύνη για τη ραγδαία εξάπλωση της μάστιγας των αναβολικών, εντούτοις μένουν αδρανείς.

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com