Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ... '' ΕΣΤΕΙΛΑΝ '' !!!

piper-sisyphus (1)Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Με τον Luis Alejandro Gusberti (αναφέρω το επίθετό του γιατί επιθυμεί η επιστολή του να δημοσιευθεί με ονοματεπώνυμο) τον διακεκριμένο Αργεντίνο Αρχιτέκτονα γνωρισθήκαμε στην Αθήνα πριν 2 χρόνια και με  συγκίνησε άμεσα η αγάπη του για την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και για τον «πονεμένο» Λαό μας (που υποφέρει όπως ο δικός του)…
«Είμαστε και οι 2 Λαοί δεινοπαθούντες από κακοχρονισμένους διεθνείς, αιμοβόρους εκμεταλλευτές» μου είχε πει και συμφώνησα απολύτως. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους πολιτικούς μας Ηγέτες, τη δική του κ Kitchner και τους δικούς μας και συμφωνήσαμε και πάλι…απολύτως!
Διαβάζοντας, ακούγοντας και βλέποντας όσα γράφονται, λέγονται και παρουσιάζονται εντός Ελλάδος αλλά και σε πολλά ΜΜΕ της μεγάλης μας πατρίδας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Β. και Ν. Αμερική του έγραψα εξαιτίας της «νέας πτώχευσης» της Πατρίδας του και ζήτησα να μου κάνει μια περιγραφή της κατάστασης στην Αργεντινή και της κοινής γνώμης των Αργεντίνιων.
Τα αγγλικά του φίλου μου έχουν αρκετές ατέλειες, τις οποίες – τι ποιο φυσικό και ανθρώπινο – αυξάνει ακόμη περισσότερο ο θυμός του. Έβαλα στο Google Translate το e-mail του και σας το παραθέτω (με κάποιες πολύ καλές παρεμβάσεις του φίλου Θάνου Κουκ – αφού συμφωνήσαμε ότι δεν θα κάνω γραμματικές, συντακτικές και λεκτικές παρεμβάσεις στο δικό του συναισθηματικά φορτισμένο αγγλικό κείμενο…
Θέλω να πιστεύω ότι ξεπερνώντας τις γλωσσικές «ατέλειες» θα πάρετε το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξανδρος!..
Γεια σου αγαπητέ μου καθηγητή:
Ευχαριστώ για το email που μου ζητά τη γνώμη μου για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αργεντινή στις διαπραγματεύσεις με τους φαύλους “περιθωριακούς” που ονομάζονται “ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια”.
Όπως γνωρίζετε, τα «ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια” ανήκουν σε διάφορες κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αλλά ο Paul Singer, είναι ο επικεφαλής του ισχυροτέρου ταμείου – γύπα (ΝΜΙ). Μια ανήθικη εταιρεία που αγόρασε το 2001 κατά 20-30% της πραγματικής αξίας, τα ομόλογα της Αργεντινής, (και άλλων χωρών) σε κατάσταση σε “default”, υποστηρίζοντας την θέση “μαζεύω” με την αρχική ονομαστική αξία, που θεωρητικά, αντιστοιχεί σε 15.000 εκατ. ευρώ, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι $ 250 εκατομμύρια … που αγοράσαμε μόνο 40 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία του Paul Singer έδρασε άμεσα, για να αγοράσει τις προθέσεις και ταυτοχρόνως ο δικαστής της Νέας Υόρκης Grisea παρανόμως μπλόκαρε την τελευταία πληρωμή 240 εκατομμυρίων ευρωπαίων πιστωτών, επινοώντας μια υποτιθέμενη «τεχνική default” …
Το 2005 και, στη συνέχεια, το 2010, η κυβέρνηση του Νέστορα και Κριστίνα Φερνάντες ντε Kitchner η οποία τότε ήταν σε θέση να συμφωνήσει με τους πιστωτές για να πληρώσει τα οφειλόμενα καθώς και τα δικαιώματα και οι διαδοχικές «με θρησκευτική ευλάβεια» προσπάθειες, η αποδοχή των οποίων αφορούσε το 93,4% των κατόχων των ξένων ομολόγων. Επομένως μόνο το 7% διαφώνησε και από αυτό το ποσοστό τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια ΝML αντιπροσωπεύουν μόνο το 1%.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν συμφωνούν και δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους ποτέ, καθώς η Αργεντινή επιθυμεί να επανεξετάσει τη δομή του χρέους άμεσα με τους πιστωτές, έχοντας κάνει μια επίθεση σε όλα τα ισχυρά συμφέροντα της βάσης του νεοφιλελεύθερου ιμπεριαλισμού και του αχαλίνωτου καπιταλισμού της Γουώλλ Στρητ, αφήνοντας μια προκαταβολή έναντι των παντοδύναμων οικονομικών συμφερόντων τους.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με Αργεντινά στελέχη δημόσιας διοίκησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών AXEL KICCILOFF, και η Αργεντινή θέλει να “ελέγξει” τον Δικαστή των ΗΠΑ, Grisea αλλά και την ίδια την κυβέρνηση του Αμερικανικού και νεοφιλελεύθερου συστήματος.
Τοπικοί φορείς και στη Νότια Αμερική, (προδότες) μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα βίας και δήθεν δυσαρέσκειας του πληθυσμού, κόντρα στο γεγονός ότι περισσότερο από το 63% είναι υπέρ και μόνο 12% κατά, ενώ τα άλλα στηρίγματα της πολιτικής που ασκούν οι «γύπες» βρίσκονται σε απογοήτευση.
Έχουμε ΟΛΗ τη στήριξη της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, της Αφρικής, της Ρωσίας, της Κίνας, κλπ …
Οι κυβερνήσεις του Λουξεμβούργου, της Αγγλίας και του Βελγίου είναι κατά των μέτρων εναντίον της Αργεντινής και πιέζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, και τις ιδιωτικές τράπεζες (που είναι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι φορείς) “σπρώχνοντας” το Αμερικανό Κογκρέσο να συγκρατήσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις των περιθωριακών.
Για όλα αυτά αγαπητέ φίλε μου, εγώ και χιλιάδες Λαού της Αργεντινής και της Νότιας Αμερικής, είμαστε σταθεροί στην πεποίθηση ότι ποτέ η Αργεντινή δεν θα παραδοθεί στις αιματηρές προσπάθειες των εταιρικών συμφερόντων αυτών των γυπών.
Υποστηρίζουμε την εθνική κυβέρνηση, καθώς είναι ένα θέμα «εθνικής κυριαρχίας, και αφορά την δύναμη και τη στήριξη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης».
Μπορείτε να διαβάσετε πολλές ιστοσελίδες σχετικά με το θέμα που υπάρχουν στην Αργεντινή …
Επίσης πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και εφημερίδες …
Οι εφημερίδες “Clarin”, “La Nación”, “Προφίλ” και άλλες αντιστέκονται στον νεοφιλελεύθερο εχθρό.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είμαστε πληροφορημένοι και κρατούμε μια ήσυχη στάση, γιατί γνωρίζουμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, γιατί σταδιακά η δύναμη αυτών των ομάδων θα πέσει κατακόρυφα και με παταγώδη θόρυβο …
Οπότε μπορείτε να είστε ήσυχοι αν θέλετε …
Το δολάριο παραμένει αμετάβλητο, τα αποθέματα της Αργεντινής συνεχίζουν να αυξάνονται, οι συντάξεις έλαβαν και άλλη αύξηση, και σήμερα η πληρωμή που συμφωνήθηκε με τα κράτη της “Λέσχης των Παρισίων” έγινε. Η συμφωνία αναφέρει ότι σε μόνο «πέντε έτη» θα διαγραφεί το χρέος …
Με λίγα λόγια αγαπητέ φίλε μου, η Αργεντινή θα κερδίσει, όπως έχει συμβεί τα τελευταία 11 χρόνια, και δεν μπορούν να μας πιέσουν πια …
Αυτή είναι η γνώμη μου και του Λαού της Αργεντινής, και όχι μόνο της Εθνικής μας Κυβέρνησης.
Σε καλώ να διαβάσεις τις επίσημες ιστοσελίδες της Αργεντινής για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα από τα πιο τεχνικά στοιχεία που αυτές παραθέτουν.
Ελπίζω να κατάφερα να απαντήσω στο ερώτημά σου και ελπίζω να έχω νέα σου πολύ σύντομα …
Μια ζεστή αγκαλιά
Ο φίλος σου Luis Alejandro