Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΕΤΟ !!! ΛΑΘΡΟ ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Εφιαλτικό! 1000 λάθρο-πρόσφυγες την ημέρα επι 3 χρόνια με κλειστά σύνορα

Εγκρίθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες - Πόσα χρήματα θα λάβει η χώρα για 3 χρόνια
Το Συμβούλιο ενέκρινε τον νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας
- Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα πρέπει να υιοθετήσει τον κανονισμό το Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων
- Η ανθρωπιστική βοήθεια μετά το προσφυγικό αφορά την τριετία 2016-2018
- Για να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τις αλλαγές στον προϋπολογισμό

Τον νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Συμβούλιο συμφώνησε «σε έναν μηχανισμό στήριξης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης που προκλήθηκε από την κρίση των προσφύγων, ιδίως στην Ελλάδα».
Όπως αναφέρεται, αυτός ο μηχανισμός δίνει τη δυνατότητα στην ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα πληγέντα κράτη να αντιμετωπίσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες του μεγάλου αριθμού των αφίξεων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Στόχος την ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, δηλαδή η παροχή τροφής, στέγης, νερού, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
«Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη και πρακτική έκφραση αλληλεγγύης της ΕΕ με την Ελλάδα, υλοποιώντας τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ολλανδική Προεδρία θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15ης Μαρτίου θα υιοθετήσει τον κανονισμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου, Μπερτ Κέντερς.
Την έγκριση της ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κράτη-μέλη μόλις μια βδομάδα μετά την πρότασή της, χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπενθυμίζει πως η πρόταση αφορούσε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 700 εκατ. ευρώ για την τριετία 2016-2018, έτσι ώστε να στηριχθούν τα κράτη-μέλη στα οποία ασκούνται πιέσεις λόγω των επειγουσών και πρωτοφανών συνθηκών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 700 εκατομμύρια ευρώ η Ελλάδα υπολογίζεται να λάβει περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε κάνει γνωστό και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.
Σε δήλωσή του, ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, καλωσόρισε τη συμφωνία του Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι τα ευρωπαϊκά κράτη «μοιράζονται την επείγουσα ανάγκη για παροχή έκτακτης βοήθειας όσο το δυνατόν συντομότερα και όπου χρειάζεται, για παράδειγμα στην Ελλάδα».
«Τώρα προσβλέπουμε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει επίσης την πρότασή μας για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε γρήγορα την παροχή κεφαλαίων σε στενή συνεργασία με τα κράτη-μέλη, στους βασικούς εταίρους που μπορούν να διοχετεύσουν την υποστήριξη στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη», κατέληξε ο επίτροπος Στυλιανίδης.