Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ !!! ...ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ !!!

Υγειονομική βόμβα οι πρόσφυγες, τι μας κρύβουν;

 Συναγερμός στην Ειδομένη: Κρούσμα ηπατίτιδας - Φόβοι για επιδημίες φυματίωσης και χολέρας
Κρούσμα ηπατίτιδας εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης και επιβεβαιώνονται αυτοί που φοβούνται ότι μπορεί να έχουμεεπιδημίες ακόμα και χολέρας.
Στον απέραντο βαλτότοπο που έχει δημιουργηθεί από τις σκηνές των προσφύγων και των λαθρομεταναστών
 υπολογίζεται πως ζουν περί τους 14.000 ανθρώπους, με πλήρη απουσία κάθε φροντίδας, αφού οι Σκοπιανοί έχουν κλείσει τα σύνορα
 Το κρούσμα ηπατίτιδας είναι τύπου Α' και ασθενής είναι ένα 9χρονο παιδί, που έχει ήδη μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.
Το Εθνικό Κέντρο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητά το πού ακριβώς στον καταυλισμό ζούσε το παιδί, ώστε να εξετάσει εάν χρειάζεται να εμβολιαστούν όσοι βρίσκονταν κοντά του.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμού που ισχύει στην χώρα μας, το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Α' πρέπει να γίνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία ενός έτους. 
Φυματίωση και χολέρα είναι οι υπ'αριθμόν "1" υγεινομικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις που μεγάλες μάζες ανθρώπων οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν την αντίληψη υγιεινής που επικρατεί στις δυτικές κοινωνίες, συνωθούνται σε έναν μικρό, απροετοίμαστο να τους δεχθεί, χώρο.
pronews.gr