Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΧΩΡΕΣ !!! ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ !!!

Ο χάρτης της τρομοκρατίας στον κόσμο - Αυτές οι χώρες κινδυνεύουν περισσότερο

Ο χάρτης της τρομοκρατίας στον κόσμο  - Αυτές οι χώρες κινδυνεύουν περισσότερο
Το Βέλγιο ήταν στόχος τρομοκρατών και ανήκε στην υψηλήζώνη κινδύνου για πολύνεκρο χτύπημα, πριν από τις χθεσινές αιματηρές  επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ιστοσελίδα του, το Foreign Office ανέφερε για το Βέλγιο: «Υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατία. Οι επιθέσεις θα μπορούσε να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κόμβους των συγκοινωνιών, αλλά και σε άλλα μέρη που επισκέπτονται οι ξένοι. Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν πολλούς διεθνείς θεσμούς, ενώ τα κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται σε ''ευαίσθητες'' τοποθεσίες».
Στον χάρτη, που έφτιαξε η βρετανική Telegraph με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο (υψηλή), κόκκινο (γενική απειλή), πορτοκαλί (υποβόσκουσα απειλή) και κίτρινο (χαμηλή).

Άλλες χώρες με υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, σύμφωνα πάντα με το Foreign Office, είναι η Γαλλία, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2015, η Αίγυπτος όπου συνέβη βομβιστική επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος, η Τουρκία που τους τελευταίους μήνες έχει δεχθεί τέσσερις επιθέσεις, η Κένυα, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, η Κολομβία, η Μιανμάρ και η Αυστραλία.
Σε αυτές περιλαμβάνονται και χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ και το Αφγανιστάν.
Στον αντίποδα, οι χώρες που θεωρείται ότι υπάρχει χαμηλή τρομοκρατική απειλή (επίπεδο 1) είναι μεταξύ άλλων η Ισλανδία, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ.
Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στον χάρτη με τις 40 χώρες στις οποίες θεωρείται ότι υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα, όμως υπάρχει  «γενική απειλή τρομοκρατίας».
Καθησυχαστικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε εξάλλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν» είπε στον ΣΚΑΪ.
Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή με διαρκείς συσκέψεις στο Αρχηγείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί να υπάρχει επιτήρηση σε πρεσβείες και επιχειρήσεις βελγικών και γαλλικών συμφερόντων κυρίως, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η Κύπρος πάντως βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα (επίπεδο 3), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών .

http://newpost.gr