Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ , ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!! ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ !!!

Νέοι μετανάστες στα νησιά που εκκενώνονται!

Αλαλούμ επικρατεί με τους μετανάστες και πρόσφυγες στηνΕλλάδα, οι οποίοι πλησιάζουν τους 50.000, καθώς την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης των νησιών -στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-, οι ροές προς τη χώρα δεν σταματούν. Μόνο τις τελευταίες ώρες, 875 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή που έγινε το πρωί της Κυριακής.

Παράλληλα, τραγωδία σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ρω, όπου δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών περισυνελέγησαν νεκρά. Τα άτυχα παιδάκια, τα οποία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί, εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς- σύμφωνα με το lesvosnews, εντοπίστηκαν μετανάστες με πλαστά έγγραφα προσωρινής διαμονής, στην προσπάθειά τους να μείνουν παράνομα στην Ελλάδα.

48.141 σε όλη την Ελλάδα - 4.458 μόνο στον Πειραιά
Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 48.141 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια.

Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (25.994), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (12.000), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.855) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.500).

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 7.316, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 4.181 άτομα και τη Χίο 1.870 και στην κεντρική Ελλάδα 1.821, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τα Τρίκαλα, και τη Λάρισα.

Στην Αττική υπάρχουν 13.010, εκ των οποίων οι 4.458 φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά.
Μετανάστες για πρώτη φορά στην ΕλευσίναΣτο λιμάνι της Ελευσίνας αναμένεται να καταπλεύσουν, περίπου στις 8 το απόγευμα, δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με τουλάχιστον 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέρει 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το "Blue Star Patmos" 635 από τη Χίο.
Αρχικά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" που είναι ένα από τα ναυλωμένα πλοία από το υπουργείο Ναυτιλίας, είχε προγραμματίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Καβάλας ωστόσο υπήρξε αλλαγή του σχεδιασμού και μέσα στην ημέρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μόλις αποβιβαστούν, αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.
Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο "Ελληνικό".
Στον Κατσικά Ιωαννίνων 
Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων έφτασαν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 20 λεωφορεία από τον Πειραιά με μετανάστες και πρόσφυγες . Το κέντρο φιλοξενίας διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα στο διάδρομο προσγείωσης του παλιού αεροδρομίου. 
Στο χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων ενώ αναμένεται εάν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες που βρίσκονται ήδη στο χώρο. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των προσφύγων ή μεταναστών καθώς καταγράφονται από την αστυνομία, όπως βγαίνουν από τα λεωφορεία. Εκτιμάται πως η διαδικασία, θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Στο κέντρο βρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καθώς και φαντάροι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Ηπείρου. Ήδη στην Φιλιππιάδα βρίσκονται περίπου 400, καθώς 100 Αφγανοί θέλησαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, στα Δολιανά 205 και 162 στην Κόνιτσα.

http://www.nooz.gr/