Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ !!! ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ... ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!

Άρχισε το σχέδιο αποικισμού της Ελλάδος

Ενοικίαση σπιτιών με «κόκκινα δάνεια» στους πρόσφυγες!
Η πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση για προσωρινή στέγαση χιλιάδων μεταναστών! Αφορά εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες που είναι κενές και δεν προστατεύονται από πλειστηριασμούς 
Την ενοικίαση σπιτιών που βαρύνονται με «κόκκινα» δάνεια για τη στέγαση προσφύγων μελετά η κυβέρνηση.
Το σχέδιο εξετάζεται σοβαρά από το οικονομικό επιτελείο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες, καθώς οι προσφυγικές ροές αυξάνονται και οι πιέσεις για την προσωρινή λύση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων ανθρώπων γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές. Σύμφωνα με την πρόταση, οι οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια που έχουν εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες, οι οποίες παραμένουν κενές και δεν προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς, θα μπορούν προαιρετικά να ζητήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενοικίασής τους σε πρόσφυγες.
Η πληρωμή θα γίνεται απευθείας στην τράπεζα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την επίλυση του προσφυγικού θέματος στην Ελλάδα. Θα καλύπτει τις δόσεις που δεν πληρώνει ο «κόκκινος» δανειολήπτης ώστε να μη χάσει το σπίτι του (μη κύρια κατοικία) ή να μην εκχωρηθεί το δάνειό του σε τρίτους. Επιπλέον, επιδιώκεται το «ενοίκιο» που θα καταβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί να καλύπτει και τις ανάγκες συντήρησης ή επισκευής φθορών από τους ενοίκους που θα στεγαστούν, αλλά και τον νέο φόρο ακινήτων που θα όφειλαν αλλιώς να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες. Η πρόταση έχει κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία από τον ερευνητή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) δρα Νικόλαο Γεωργικόπουλο.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορά τις μη κύριες κατοικίες των δανειοληπτών που δεν δύνανται να μπουν σε κάποια από τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δάνειό τους, αλλά επιθυμούν ωστόσο να τα διατηρήσουν στην ιδιοκτησία
τους. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα μπορούσαν να ενοικιάσουν τα εξοχικά τους και τις δεύτερες κατοικίες τους σε «ταυτοποιημένους» πρόσφυγες, όπου το αντίτιμο του ενοικίου τους θα πληρώνεται απευθείας στις τράπεζες ως δόση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα προέρχεται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την επίλυση του προσφυγικού θέματος στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι και θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης των «ταυτοποιημένων» προσφύγων στην Ελλάδα, θα αυξηθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, αλλά, κυρίως, θα διατηρηθούν «ανέπαφες» οι κατοικίες ενός μεγάλου τμήματος των Ελλήνων πολιτών χωρίς να πωληθούν σε εταιρίες «γύπες» των διεθνών αγορών. Επίσης, θα μειωθούν σημαντικά τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών, αυξάνοντας σημαντικά τα κέρδη τους.

Ουσιαστικά, το νέο πρόγραμμα έχει τετραπλό στόχο: α) να καλύψει πιο γρήγορα και πιο οικονομικά το κράτος τις ανάγκες στέγασης ταυτοποιημένων προσφύγων σε υφιστάμενα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται (αντί, π.χ., να κατασκευάζει συνεχώς «στρατόπεδα» και πρόχειρους καταυλισμούς), β) να ελέγχει καλύτερα ποιοι πρόσφυγες θα μετακινηθούν και πού, αντί να δημιουργούνται «γκέτο» και αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, γ) να δώσει σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες την ευκαιρία να διασώσουν τα ακίνητά τους, εφόσον δεν προστατεύονται από τις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις, δ) να εισφέρει στο τραπεζικό σύστημα τουλάχιστον 500.000.000-700.000.000 ευρώ από κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τα οποία δεν θα τα έβρισκε από είσπραξη δανείων που έχουν πάψει να εξυπηρετούνται.
Αδεια διαμερίσματα αναζητούν και οι ΜΚΟ! Δίνουν έως 400€ το μήνα
Την ίδια στιγμή άδεια διαμερίσματα συγκεκριμένων προδιαγραφών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, αναζητούν μη κυβερνητικές οργανώσεις. Μεταξύ αυτών, η ΜΚΟ PRAKSIS, που πριν από λίγο καιρό δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν τέτοια σπίτια, θέτοντας ως προϋπόθεση κάποια χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, το σωματείο PRAKSIS αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από τέσσερα έως έξι άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ., σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες. Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιριών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PRAKSIS προκειμένου να εισηγηθούν τη μίσθωση των ακινήτων.
Χρηματοδότης του προγράμματος είναι η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οι μισθώσεις θα είναι διάρκειας καταρχάς έως τις 31/12/2016 και τα μισθώματα προκαταβάλλονται. Το μισθωτήριο συμφωνητικό έχει ως βάση του το πρότυπο μισθωτήριο κατοικίας της ΠΟΜΙΔΑ. Η οργάνωση θα μισθώνει κατά κανόνα ένα διαμέρισμα σε κάθε πολυκατοικία.

Θα μισθώνονται κενές κατοικίες, για τις οποίες η οργάνωση αναλαμβάνει να εγκαταστήσει την απαιτούμενη οικοσκευή. Στις επιπλωμένες κατοικίες θα καταγράφονται τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη μετά τη λήξη της μίσθωσης. Το μίσθωμα θα ανέρχεται κατ' ανώτατο όριο στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για κατοικίες μεγάλου εμβαδού, το οποίο θα κλιμακώνεται προς τα κάτω ανάλογα με την επιφάνεια, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά κάθε προσφερόμενης κατοικίας.
-Με το συμφωνητικό η PRAKSIS αναλαμβάνει, πέραν του ενοικίου, και τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ, καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν. Η μίσθωση θα δηλώνεται στο TAXISnet. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν ενεργειακό πιστοποιητικό και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ισχύ.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, κατά τη διάρκεια της μίσθωσης μπορεί να υπάρξει εναλλαγή των ενοίκων, καθώς οι πρώτοι θα προωθούνται σε άλλες χώρες και θα αντικαθίστανται από νέους που εισέρχονται στην Ελλάδα. Στην περίπτωση στέγασης περισσότερων από μιας οικογενειών, λαμβάνονται υπόψη τα θρησκευτικά κ.λπ. χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην υπάρχουν εστίες προστριβών μεταξύ τους. Επίσης, σε κάθε μίσθωση ορίζεται υπεύθυνος ελεγκτής από το σωματείο PRAKSIS, με τον οποίο κάθε εκμισθωτής μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε ζήτημα. Τέλος, στελέχη και εθελοντές της οργάνωσης θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις μισθωμένες κατοικίες για τυχόν στέγαση ξένων ή άγνωστων ατόμων, οι δε τυχόν παραβάτες θα αποβάλλονται από αυτές.