Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΤΗΝ ΔΑΓΚΑΝΑ !!! ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ !!!

Βάζουν χέρι στους μισθούς! Απίστευτη πατέντα από την Εφορία

image
Φόρο με τον μήνα για το σύνολο των εισοδημάτων τους θα αρχίσουν να αποδίδουν από το 2015 μισθωτοί και συνταξιούχοι, με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν την παραμικρή οφειλή.
Οι νέες αλλαγές, που ουσιαστικά ενεργοποιούν την προκαταβολική είσπραξη φόρου, έρχονται καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να περιορίσει αρχικώς και στη συνέχεια να εξαφανίσει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.
Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ). Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.
Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.

olympia