Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ 11 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΔΕΙΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ???

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι 11 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο (photos + video)

Σε κάποια στιγμή, οι περισσότεροι οδηγοί συναντούν δύσκολες συνθήκες οδήγησης.
Οι κίνδυνοι μπορούν να εμφανιστούν σε πολλές διαφορετικές μορφές, για παράδειγμα, κακές καιρικές συνθήκες, μεθυσμένοι οδηγοί, και απλό ανθρώπινο λάθος μπορεί να περιπλέξει μια κατά τα άλλα ομαλή διαδρομή. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες φορές η ίδια η κατάσταση του δρόμου, μπορεί να βάλει τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Ας δούμε λοιπόν τους πιο επικίνδυνους δρόμους σε όλο τον κόσμο... προς αποφυγήν..

Stelvio Pass Road, Ιταλία
Οι Ανατολικές Άλπεις στην Ιταλία είναι συναρπαστικές. Ο δρόμος όμως είναι 1,7 μίλια πάνω απο την επιφάνεια της θάλασσας και έχει 48 στροφές.





Trollstigen, Νορβηγία
Trollstigen, σημαίνει "συρτή ανεμόσκαλα" ή κάπως έτσι.. Με τις στενές στροφές του, που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν δύο αυτοκίνητα μαζί, με τον φόβο της πτώσης των βράχων, με τις απότομες κλίσεις, παίρνει επάξια μια θέση στην λίστα μας.
Οι τουρίστες προσελκύονται στην περιοχή για να θαυμάσουν τον πανέμορφο καταράκτη απο την πλευρά του βουνού. Μήπως τελικά να πάτε προς Χαβάη; Είναι ασφαλέστερο και θα πάρετε και ενα μαυρισματάκι μαζί..







Col de Turini, Γαλλία
Ποιος δεν θα ήθελε να πάει στην Νότιο Γαλλία; Περίπου τα 20 μίλια του δρόμου αυτού είναι το πέρασμα για το Monte Carlo Rally με 34 θανάτους στις δύσκολες στροφές του.
Θεωρείται απο τους καλύτερους δρόμους για οδήγηση, αλλά όχι για εμάς τους απλούς οδηγούς..








North Road Yungas, Βολιβία
Αυτός ο δρόμος είναι γνωστός και ως "Ο δρόμος του Θανάτου".
Παρόλο που είναι μονόδρομος, τα φορτηγά προσπαθούν ανενόχλητα να κάνουν προσπεράσεις.
Πέρα απο τα προστατευτικά υπάρχει ένας μεγάλος γκρεμός και σε συνδιασμό με την ομίχλη, την βροχή και τις κατολισθήσεις που προκαλούνται απο την υγρασία, σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος δρόμος!






Taroko Road, Ταϊβάν (Chungheng)
Μια σήραγγα χωρίς φωτισμό και με ενα γκρεμό δίπλα, ισοδυναμεί με την καταστροφή που περιμένει στην γωνία. Οι τουρίστες το λατρεύουν το μέρος ακριβώς γιατί βρίσκεται μέσα σε ενα εθνικό πάρκο.
Τουλάχιστον υπάρχουν τσιμεντένια προστατευτικά.. απο το τίποτα..






Los Caracoles Pass, Άνδεις
Ένας πολύ δημοφιλής δρόμος στις Άνδεις, μεταξύ Χιλής και Αργεντινής.
Ένας λαβύρινθος απο μεγάλες και στενές στροφές, χωρίς προστατευτικά κικλιδώματα με το μεγαλύτερο μέρος του καλυμμένο με χιόνι τον περισσότερο χρόνο..
Ισως πετώντας να είναι καλύτερα να περάσετε απο αυτό το σημείο..









Lena Highway, Ρωσία
Γνωστή και ως η "Εθνική οδό απο την κόλαση" αυτός ο δρόμος είναι παράλληλα με τον ποταμό Λένα. Κατά την διάρκεια του χειμώνα οδηγείτε με ένα μικρό αεράκι, αλλά το καλοκαίρι με την παραμικρή βροχή, ο δρόμος μετατρέπεται σε μια ατελείωτη λάσπη..









Guoliang Road Tunnel, Κίνα
Κι όμως αυτός είναι ένας δρόμος με πολλά τούνελ, που περνάει μέσα σε ενα βουνό 200 μέτρων με 5 μέτρα ύψος και 4 φάρδος. Μια όμορφη γεωγραφική διαδρομή που όμως όπως λένε και οι ντόπιοι "δεν επιδέχεται κανένα λάθος".. Γιατί άραγε;;






Atlas Mountains Road, Μαρόκο
Το φαράγγι Dades Gorge στο Μαρόκο, είναι μια όμορφη περιοχή για να την βλέπετε αλλά όχι για να οδηγείτε.. Ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές και που πολλές φορές γίνεται ένα με το φαράγγι..







The Way to Fairy Meadows, Πακιστάν
Πόσες φορές δεν σας είπαν να μην κοιτάτε προς τα κάτω αν φοβάστε τα ύψη; Αυτός ο δρόμος είναι για αυτούς που δεν έχουν τέτοια προβλήματα.
Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμιά ελπίδα..







Grimsel Pass, Ελβετία
Αυτός ο δρόμος που βρίσκεται 1 μίλι πάνω απο την επιφάνεια της θάλασσας, θα σας οδηγήσει μέσα απο τα ελβετικά βουνά, ανάμεσα στην κοιλάδα του Ροδανού ποταμού και την κοιλάδα του Haslital . Παρόλο που υπάρχουν κικλιδώματα ασφαλείας και φώτα, εξακολουθεί να μην είναι ένας ασφαλής δρόμος.







Επιμέλεια: Christiana / Himaira


Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Οι 11 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο (photos + video)
http://himaira.blogspot.com/