Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ : ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Φιδέλ Κάστρο: "Οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά της αποθέματα" - "αμφισβήτησε την ακρίβεια των ειδήσεων για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι"

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται «να ορρωδήσουν προ ουδενός» για να εξαπολύσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά της αποθέματα, υπέθεσε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος αμφισβήτησε την ακρίβεια των ειδήσεων για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι. «Είναι απολύτως εμφανές πως οι ΗΠΑ ποσώς κόπτονται για την ειρήνη και δεν πρόκειται να ορρωδήσουν προ ουδενός για να διατάξουν το ΝΑΤΟ να εισβάλει στην πλούσια τούτη χώρα. Είναι ζήτημα ίσως ολίγων ωρών, ή ημερών», τονίζει ο κουβανός ηγέτης σε κείμενό του.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της κουβανικής επανάστασης «θα πρέπει να αναμένουμε» έως ότου αποδειχθούν «είτε η αλήθεια, είτε το ψεύδος» στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μία βίαιη καταστολή των κινημάτων διαμαρτυρίας, που σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.
«Μπορούμε να συμφωνούμε, ή να διαφωνούμε με τον Καντάφι. Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους, που κυρίως μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», τόνισε ο Καντάφι, ο οποίος χαρακτήρισε «ψεύδος», όχι εντελώς στερούμενου «κακόβουλων προθέσεων» την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τη φυγή του Καντάφι στη Βενεζουέλα.
«Στο μέτρο που με αφορά, εγώ δεν μπορώ να φαντασθώ τον λίβυο ηγέτη να εγκαταλείπει την χώρα του και τις ευθύνες του», τόνισε ο 84χρονος Κάστρο.
«Ένας τίμιος άνθρωπος θα στέκει πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε αδικία που διαπράττεται κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο, και τώρα, τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού», κατέληξε ο Κάστρο.

ikypros