Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

'' ΒΟΜΒΑ'' ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΟΙ ΔΕΚΟ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

"Βόμβα" στα θεμέλια του Μνημονίου.
ΕΚΤΟΣ οι ΔΕΚΟ !

Του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Η τάση ανυπακοής σε κυβερνητικά μέτρα, είτε επιβάλλονται από το Μνημόνιο, είτε όχι, βρίσκει ολοένα περισσότερους εκφραστές, ακόμα και στις παρυφές του κράτους, ξεπερνώντας πλέον τα όρια του κινηματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΜΕΑ, οι επικεφαλής των οργανισμών και των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν προσκομίσει στους πολιτικούς προϊστάμενούς τους, υπουργούς, ιδιωτικές νομικές γνωματεύσεις για την απαλλαγή των ΔΕΚΟ που διοικούν από τη συμμόρφωση στο Μνημόνιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει φθάσει στο νομικό συμβούλιο του κράτους το οποίο φέρεται να επεξεργάζεται τρόπο να αντιμετωπίσει τους "κινηματίες" του κράτους.
Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα μπορούν και καταβάλλουν κανονικά τον 13ο και τον 14ο μισθό, χωρίς περικοπές, καθώς επίσης και όλα τα μπόνους στο σύνολο των εργαζομένων.
Μετά το "Δεν πληρώνω" στις αυξήσεις των διοδίων και στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ήρθε η άρνηση των ΔΕΚΟ – στην "αυλή" του κράτους - να πληρώσουν, καταργώντας το Μνημόνιο στην πράξη.
Το θέμα έχει πολλές διαστάσεις, τόσο κοινωνικές, όσο και πολιτικές. Ουσιαστικά "χωρίζει" τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε δύο κατηγορίες και αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει ακόμη και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός της, όπως είναι οι διοικητές των ΔΕΚΟ.