Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .....

Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία

Δημοσίευση 25/02/2011 11:16 Ανανέωση 25/02/2011 13:07

Πέντε νεκροί -τέσσερις Έλληνες και ένας Τούρκος- και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 4:50 σήμερα το πρωί στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός) στην Τουρκία. Το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε χαράδρα.

Συνολικά δώδεκα άτομα (εννιά επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής) επέβαιναν στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας "Metro" το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στις 4.50 το πρωί στη θέση Αχιεβρέν, στο 25ο χιλιόμετρο της οδού Μαλγάρων (Μάλκαρα) Ραιδεστού (Tekirdag).

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι 'Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης. Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.

Οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν, επίσης, ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου.

Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με την υπάλληλο του Ελληνικού προξενείου της Ανδριανούπολης, κ. Αγγελακοπούλου ανέφερε ότι: «Οι πληροφορίες που έχουμε και εμείς ακόμα είναι συγκεχυμένες. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο του δυστυχήματος, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τέσσερις Έλληνες έχασαν την ζωή τους».

Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, βάθους 8 μέτρων, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που περιόριζαν την ορατότητα. Το σημείο του δυστυχήματος τοποθετείται στα 80 χλμ. από το τελωνείο στους Κήπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Έλληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο οδηγός του λεωφορείου είναι Τούρκος και είναι καλά στην υγεία του.

Η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζεβελέκη, έχει συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για την κατάσταση, ωστόσο δεν μπορεί να μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος λόγω ασθένειας.

Επί τόπου μεταβαίνουν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, καθώς και του Προξενείου Αδριανούπολης. Ωστόσο, λόγω του παγετού και της σφοδρής χιονοθύελλας που επικρατεί στην περιοχή, κάποιοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τόπο του δυστυχήματος και επέστρεψαν πίσω.

Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με το υπουργείο Εξωτερικών, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης είναι στη Βουλή και ακόμη δεν έχει δρομολολγηθεί κάποια κίνηση από πλευράς υπουργείου.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε τα συλληπητήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου στην Τουρκία, ενώ ευχήθηκε στους τραυματίες να γίνουν γρήγορα καλά.

Επιμέλεια: Άρτεμις Σκορδίλη - Κατερίνα Σινάνη

Πηγή : newsbomb.gr