Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ........

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ είναι το σπίτι μου και δεν θα το πάρει κανένας!

Η παρακάτω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή.Πρόκειται για έναν Κινέζο που αντιστάθηκε σε αυτούς που προσπάθησαν να του πάρουν το σπίτι. Το όνομα του μπορεί να μην σας λέει κάτι γιατί η είδηση μετά βίας βγήκε στα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία (για να μην μπαίνουν ιδέες σε πολλούς). Ονομάζεται Yang Youde και είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που κοιτούσε την.....
δουλειά του και ήθελε μια ήρεμη ζωή.

Ο Youde ζούσε σε μια μικρή φάρμα την οποία πήρε με συμβόλαιο μέχρι το 2019. Οι μέρες κυλούσαν ήρεμα και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το σπίτι του δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερο από ένα μεσαίας ποιότητας σπίτι στην Ελλάδα. Ήταν όμως το δικό του σπίτι. Στα 58 του χρόνια ο Youde ήθελε μια ήρεμη ζωή. Καλλιεργούσε λίγα λαχανικά ,έκανε λίγα μεροκάματα και ψάρευε σε μια διπλανή λίμνη. Μια μέρα εμφανίστηκαν δικηγόροι στο σπίτι του και του πρότειναν μια συμφωνία. Του είπαν πως το σπίτι του ήταν ένα ερείπιο και πως θα το αγόραζαν στο 1/5 της πραγματικής του αξίας δηλαδή για εξευτελιστικό ποσό. Ακόμα και αν ήταν μια σεβαστή προσφορά όμως ο Youde και πάλι θα έδινε αρνητική απάντηση.Έτσι με ευγένεια είπε στους δικηγόρους πως ήταν μεγάλος σε ηλικία και πως ήθελε απλά να ζήσει ήρεμα και πως δεν τον ενδιέφερε να φύγει από εκεί.
Οι δικηγόροι έφυγαν αλλά με μια προειδοποίηση αν δεν δεχτεί την προσφορά η εταιρία που εκπροσωπούν θα στείλει ανθρώπους να τον ''αναγκάσουν'' να ξανασκεφτεί την προσφορά. Μην ξεχνάτε πως είμαστε στην Κίνα όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει και τόση αξία. Και σίγουρα η τοπική αστυνομία δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε μια πολυεθνική που είχε βάλει στο μάτι το σπίτι του Youde. Και ο ίδιος το ήξερε αυτό.

Μετά από λίγες μέρες περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν σε μικρή απόσταση απο το σπίτι του ηλικιωμένου έτοιμοι να τον πετάξουν έξω από το σπίτι του. Ο μικροκαμωμένος Κινέζος όμως του είχε μια μικρή έκπληξη! Μόλις πλησίασαν εντός του πεδίου βολής του εμφάνισε έναν χειροποίητο εκτοξευτή ρουκετών! Η κατασκευή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι φτιαγμένη από πλαστικούς σωλήνες και ένα κάρο. Σε κάθε σωλήνα είχε βάλει από πριν μια ρουκέτα φτιαγμένη από τον ίδιο. Κάτι σαν πυροτέχνημα αλλά αρκετά δυνατότερο σε ισχύ.Έτσι έλουσε στην κυριολεξία τα τσιράκια που έστειλε η πολυεθνική με μια βροχή από ρουκέτες. Οι μπράβοι τα χρειάστηκαν καθώς δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από έναν ηλικιωμένο Κινέζο που ζει μόνος σε μια τρώγλη. Δυστυχώς κάποτε τα πυροτεχνήματα τελείωσαν και οι μπράβοι όρμησαν στον Youde και τον χτύπησαν αλύπητα. Του είπαν πως την επόμενη φορά θα φέρουν και έναν εκσκαφέα και θα γκρεμίσουν μια και καλή το σπίτι του.
Ο ήρωας μας όμως αν και είχε τραυματιστεί αφού έφυγαν οι μπράβοι δεν αποδέχτηκε την κατάσταση. Ενημέρωσε όσους φίλους και γνωστούς είχε για την εμπειρία του και ζήτησε την βοήθεια τους. Τι έγινε μετά; Οι μπράβοι εμφανίστηκαν μετά από λίγες μέρες και είχαν και ασπίδες μαζί τους (θυμίζει λίγο Κερατέα το σκηνικό) σε περίπτωση που τους πετούσε πάλι ρουκέτες. Μαζί τους είχαν και βαριοπούλες και έναν εκσκαφέα. Όταν έφτασαν όμως στον σπίτι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Young είχε αμπαρώσει τις πόρτες του και είχε φτιάξει έναν μικρό πύργο. Από εκεί και σε απόσταση 300 μέτρων πυροδοτούσε ρουκέτες πιο δυνατές από πριν. Η νέα εκδοχή ρουκετών
έκανε τρομακτικό θόρυβο,έβγαζε καπνό και χρώμα! Μέσα σε αυτήν την παράνοια οι μπράβοι της πολυεθνικής δεν μπορούσαν ούτε να πλησιάσουν και ο Κινέζος ήρωας του κράτησε μακριά για τουλάχιστον μιάμιση ώρα καθώς απο πρίν είχε φτιάξει δεκάδες ρουκέτες και μπορούσε να ρίχνει για αρκετή ώρα ακόμα! Τελικά στην περιοχή επενέβη η αστυνομία καθώς οι κάτοικοι νόμιζαν πως γινόταν πόλεμος! Οι μπράβοι τελικά έφυγαν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν και τίποτα με την έκταση που είχε πάρει το θέμα και ο Young απλά δέχτηκε από την αστυνομία μια επίπληξη για τις ρουκέτες. Όλα αυτά έγιναν τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι και σήμερα ζει εκεί στο σπίτι του ήσυχα δίχως να τον ενοχλούν.

http://hmathianews.blogspot.com/