Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε. !!!


Δέκα Έθνη της Ευρώπης ζητούν τη δημιουργία Οικονομικής και Πολιτικής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Στρατού

Δέκα Ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών, μέσω έκθεσης που παρουσιάστηκε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Ιουνίου, προτείνουν ότι τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να παραδώσουν ακόμη μεγαλύτερη κυριαρχία, να πραγματοποιήσουν και να ισχυροποιήσουν την πολιτική τους ένωση και να δημιουργήσουν νέους θεσμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Στρατός, με στόχο να επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη και να επιβιώσει η Ευρώπη στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίσης, αρκετοί από τους υπουργούς οικονομικών καλούν εκ νέου στη θεσμοθέτηση του αξιωμάτους του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το απόλυτο αξίωμα και ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η συγκεκριμένη ομάδα των 10 εθνών, που συχνά αναφέρεται και ως Ομάδα του Βερολίνου ή Κλαμπ του Βερολίνου, ξεκίνησε τις συναντήσεις υπό τις υποδείξεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Guido Westerwelle με στόχο να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
“Εκλαμβάνουμε την κρίση των ημερών μας ως κάλεσμα αφύπνισης,” αναφέρει η σχετική έκθεση. “Ο χρόνος που διαθέτουμε στην διάθεσή μας για μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μικρός….. Αυτό στο οποίο τελικώς αναφερόμαστε είναι η δημιουργία μίας μη-αναστρέψιμης κατάστασης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.”
Με στόχο να καταπολεμηθεί η κρίση του ευρώ, η έκθεση αναφέρει ότι η Ε.Ε πρέπει να υπερκεράσει ένα θεμελιώδες ελάττωμα: την νομισματική ένωση που δεν συνοδεύεται από μία αντίστοιχη οικονομική ένωση.
Η Ευρώπη ‘θα πρέπει να εξετάσει πλέον την πιθανότητα εγκαθίδρυσης ενός ισχυρότερου ρόλου για τους Ευρωπαϊκους θεσμούς αναφορικά με τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών. Θα πρέπει να ληφθούν περισσότερες αποφάσεις σε επίπεδο Ε.Ε, αναφέρει η έκθεση, και η δυνατότητα και ισχύς μίας χώρας να ασκήσει βέτο σε αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να αποκοπεί. 
Όμως οι συστάσεις της συγκεκριμένης έκθεσης υπερβαίνουν τον ορίζοντα και τη στόχευση της σύγχρονης οικονομικής κρίσης: “Νέοι παγκόσμιοι οικονομικοί και πολιτικοί παίκτες κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή. Με στόχο να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτών των νέων εστιών ισχυρής επιρροής, εμείς ως Ευρωπαίοι θα είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε τις αξίες μας και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μόνο εάν συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις σχέσεις και επαφές με τον εξωτερικό κόσμο.”
Αυτές οι επιδιώξεις σημαίνουν ότι σε έναν μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, θα υιοθετηθεί μία κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και έναν Ευρωπαϊκό Στρατό για ορισμένα έθνη, σύμφωνα πάντα με την έκθεση. 
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επικράτησης στην αρένα της παγκοσμιοποίησης το Κλάμπ του Βερολίνου των 10 εθνών προωθεί μία εξοντωτική οικονομική και πολιτική ένωση, που διαλύει την όποια έννοια της εθνικής κυριαρχίας και φέρνει στο προσκήνιο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει εδώ στο pentapostagma.gr την θεσμοθέτηση του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το ανώτατο αξίωμα και την απόλυτη εξουσία ουσιαστικά πάνω σε όλα τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δέκα υπουργοί εξωτερικών οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν την συγκεκριμένη έκθεση προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Επίσης, ορισμένοι εκπρόσωποι της Γαλλίας ήταν παρόντες σε ορισμένες συναντήσεις. 
Τα συγκεκριμένα έθνη είναι σαφές ότι έχουν, και μπορούν να ασκήσουν, τεράστια επιρροή στην Ευρώπη και θα πρέπει όλοι πλέον να αναμένουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.