Η Σουηδία έχει αποκλειστεί σίγουρα από τη συνέχεια του θεσμού, ενώ στη Γαλλία αρκεί ακόμα και η ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση της. 

*Ο μόνος τρόπος να μείνει εκτός συνέχειας η Γαλλία είναι να ηττηθεί από τη Σουηδία και την ίδια ώρα να χάσει η Αγγλία από την Ουκρανία. Εκεί θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. 

*Η Σουηδία δεν έχει κερδίσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τη Γαλλία, έχοντας σε 3 παιχνίδια 2 ισοπαλίες και μία ήττα. 
*Συνολικά και σε 17 παιχνίδια με τους....
‘’τρικολόρ’’, μετρά 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες. 

*Η πιο πρόσφατη νίκη της Σουηδίας επί της Γαλλίας καταγράφεται το 1969, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον αγώνα να γίνεται στη Στοκχόλμη. 

*Η πρώτη συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων έγινε το 1935, με τη Γαλλία να παίρνει τη νίκη με 2-0. 

*Η Γαλλία κέρδισε και στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, τον Αύγουστο του 2008 με 3-2 στο Γκέτεμποργκ. 


Γήπεδο:
 ‘’Ολυμπιακό Στάδιο’’ (Κίεβο – Ουκρανία)
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Σουηδία: Με ψηλά το κεφάλι φεύγει από θεσμό η Σουηδία, που έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στον καλύτερο κατά γενική ομολογία αγώνα στο Euro μέχρι στιγμής. Εν τέλει ηττήθηκε με 2-3 από την Αγγλία, με το προβάδισμα να αλλάζει 3 φορές χέρια. Η Σουηδία δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ με 1-0. Στην επανάληψη όμως, μπήκε πιο αποφασισμένη και κατάφερε να κάνει την εκπληκτική ανατροπή, με δύο γκολ του Μέλμπεργκ! Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ πιστοποίησε την υπεροχή του στο ψηλό παιχνίδι και τις καλές του τοποθετήσεις στις στημένες φάσεις. 

Εκεί όμως που αντιμετώπισε προβλήματα ο Σουηδός ήταν στην άμυνα, στα βασικά του καθήκοντα δηλαδή, όπου έδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στους γρήγορους και τεχνίτες παίκτες της Αγγλίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι παίκτες, με τα λάθη να είναι παιδαριώδη και να στοιχίζουν σε πολλές φάσεις. Έτσι, έφταναν δύο φάσεις στην Αγγλία, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, με ένα εκπληκτικό σουτ του Γουόλκοτ και ένα πανέμορφο γκολ του Γουέλμπεκ. 

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι ειδικά από τον τρόπο με τον οποίο αποκλειστήκαμε. Αισθανόμαστε πως αξίζαμε καλύτερη τύχη. Το ότι δεχθήκαμε πέντε γκολ σε δύο αγώνες είναι πραγματικά απογοητευτικό» ήταν τα λόγια του Όλοφ Μέλμπεργκ, για να συνεχίσει στο ίδιο ύφος και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: «Ήμασταν καλύτεροι από τους Άγγλους. Αυτή είναι η άποψη μας. Και στους δύο αγώνες προηγηθήκαμε με διαφορά δύο γκολ και μετά το 60' χάσαμε το πλεονέκτημα. Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) παίξαμε ακριβώς όπως το θέλαμε». 

Ο Χάμρεν διεμήνυσε ότι θα παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς, για να κυνηγήσει τη νίκη γοήτρου. Πάντως, θα στερηθεί απόψε 2 σημαντικούς ποδοσφαιριστές, τον μέσο Ελμ και τον επιθετικό Ελμάντερ. 

Πιθανή Ενδεκάδα Σουηδία (4-2-3-1):
 Ίσακσον – Μ. Όλσον, Γκράνκβιστ, Μέλμπεργκ, Λούστιγκ – Κάλστρομ, Σβένσον – Τοϊβόνεν, Ιμπραΐμοβιτς, Λάρσον – Ρόζενμπεργκ.

Γαλλία:Μια ανάσα από την προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει βρεθεί η Γαλλία, μετά την άνετη νίκη της με 2-0 επί της συνδιοργανώτριας Ουκρανίας. Το ματς ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και όπως αναμενόταν διακόπηκε με τη συμπλήρωση 5 λεπτών. Εν τέλει ξεκίνησε μετά από διακοπή 40 λεπτών, με την υπεροχή της Γαλλίας σε όλες τις γραμμές να είναι εμφανείς ήδη από τις πρώτες φάσεις του αγώνα. 

Δεν τα κατάφερε πάντως να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με κύριο εκφραστή τον Μενέζ. Ο Γάλλος επιθετικός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του μετά από ωραία προσπάθεια στις αρχές της επανάληψης. Πολύ ωραίο και το δεύτερο γκολ για τους Γαλλούς, με τον Καμπάιγ να είναι αυτή τη φορά ο εκτελεστής. Πολλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα, με κορυφαία όλων το δοκάρι από σουτ του Νασρί. Στην άμυνα, η Γαλλία δεν κινδύνεψε παρά ελάχιστα.

Σημαντική αυτή η νίκη για τους ‘’τρικολόρ’’, μιας και ήταν η πρώτη σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες από το Μουντιάλ του 2006 και μετά. Παράλληλα, παρέμεινε και το εκπληκτικό αήττητο σερί των 23 αγώνων, όπου έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα!

Η Γαλλία αναμένεται να μπει δυνατά από την αρχή για να κυνηγήσει τη νίκη και να μη χρειαστεί να αρχίσει να σκέφτεται τα σενάρια που τη θέλουν να μένει εκτός, ή να πέφτει πάνω στα σταυρώματα με την πρώτη του άλλου ομίλου, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία.

Στα αγωνιστικά, η μόνη αμφιβολία είναι για τη συμμετοχή ή μη του εξαιρετικού μέσου Καρμπάιγ, που ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος με τους Ουκρανούς. Κανονικά διαθέσιμοι οι υπόλοιποι και ο Μπλαν θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή Ενδεκάδα Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς – Εβρά, Μεξές, Ραμί, Ντεμπισί – Ντιαρά, Καμπάιγ – Ριμπερί, Μαλουντά, Νασρί – Μπενζεμά.