Γήπεδο: ‘’Αρένα Λβίβ’’ (Ουκρανία)
Διαιτητής: Γκρέγκ Τόμσον (Σκωτία)
*Βαθμολογία Ομίλου: Γερμανία 3, Δανία 3, Ολλανδία 0, Πορτογαλία 0.

*Οι δύο ομάδες συναντώνται για 13η συνολικά φορά, με 3 νίκες για τη Δανία, 2 ισοπαλίες και 7 νίκες για την Πορτογαλία στα προηγούμενα.

*Γνώριμες οι δύο ομάδες, μιας και..... τέθηκαν αντιμέτωπες και στην προκριματική φάση, με την Πορτογαλία να κερδίζει με 3-1 στην έδρα της και τη Δανία από τη μεριά της με 2-1 στη δική της έδρα.

*Η Δανία τερμάτισε εν τέλει στην κορυφή του ομίλου και πήρε απευθείας την πρόκριση, ενώ η Πορτογαλία πέρασε από την περιπέτεια των μπαράζ, όπου προκρίθηκε επί της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

*Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί εξάλλου και στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, με μία νίκη στη Λισσαβώνα για τη Δανία με 3-2 και ισοπαλία 1-1 στην έδρα της.

*Η Πορτογαλία έχει προκριθεί από τη φάση των ομίλων και στα 5 τελευταία Euro που πήρε μέρος!

*50 συμμετοχές συμπληρώνει σήμερα ο Νίκλας Μπέντνερ, που έχει σκοράρει και στις 4 τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων!

Δανία: Με το ξεκίνημα του ομίλου όλοι την είχαν ξεγραμμένη τη Δανία, οι παίκτες της όμως φρόντισαν να τους διαψεύσουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Μεγάλη νίκη λοιπόν στην πρεμιέρα με 1-0 επί της Ολλανδίας, που όχι μόνο έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι τους Δανούς, αλλά τους έφερε σε θέση ισχύος και για την πρόκριση. Το γκολ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Δανία, πέτυχε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Κρον – Ντέλι, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια η Δανία πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές, με την άμυνα της πάντως να κρατάει καλά στον καταιγισμό ευκαιριών των αντιπάλων της.

Η Δανία πλέον μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με την Πορτογαλία για να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση. Την τελευταία αγωνιστική εξάλλου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και γνωρίζει καλά ότι θα ισοδυναμεί με θαύμα η αντίπαλος της να παρουσιαστεί αδιάφορη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο σκόρερ της πρεμιέρας απέναντι στην Ολλανδία Κρον – Ντέλι δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA: ‘’Ένιωσα ότι ήμουν ελεύθερος να σκοράρω. Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για μένα. Είναι αλήθεια ότι πλέον είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση σε σχέση με πριν από το πρώτο παιχνίδι, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.
Πιθανή Ενδεκάδα Δανία (4-2-3-1): Άντερσεν – Σ.Πόουλσεν, Άγκερ, Κάερ, Γιάκομπσεν – Κβιστ, Ζίμλινγκ – Κρον-Ντελί, Έρικσεν, Ρόμενταλ – Μπέντνερ.
 


Πορτογαλία: Παρότι η αγωνιστική της παρουσία δεν ήταν κακή, η Πορτογαλία ηττήθηκε με 1-0 από τη Γερμανία, δείχνοντας να αντιμετωπίζει για άλλη μία μεγάλη διοργάνωση τα γνωστά της προβλήματα ψυχολογίας. Πλέον, κρατά την τύχη στα χέρια της και θέλει μόνο νίκη στο αποψινό παιχνίδι, ώστε να τα δώσει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική με την Ολλανδία για την πρόκριση.

Επιθετικά η ομάδα δεν έδειξε πολλά πράγματα για ακόμα ένα παιχνίδι, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι, που είναι τα δυνατά της όπλα, να βρίσκονται μακριά από τον καλό τους εαυτό. Στα 4 τελευταία της παιχνίδια η Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών αγώνων, η Πορτογαλία δεν έχει πετύχει ούτε τέρμα και σαφώς δεν έχει ούτε νίκη, με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Η Πορτογαλία έχει χτίσει μια καλή παράδοση στα τελευταία 5 Euro στα οποία πήρε μέρος, μεταξύ των οποίων και αυτό που φιλοξενήθηκε στην έδρα της το 2004. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει αποκλειστεί και στα 5 τελευταία παιχνίδια από τη φάση των ομίλων!

Ο προπονητής των Πορτογάλων Μπέντο έδωσε το σύνθημα για την ομάδα και ξεκαθάρισε πως η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα, αν και αναγνώρισε το πλεονέκτημα της Δανίας μετά τα πρώτα παιχνίδια: «Πρέπει να αποδεχτούμε ότι η Δανία έχει το πλεονέκτημα απέναντι μας, ένα πλεονέκτημα 3 βαθμών. Η ήττα από τη Γερμανία μας έφερε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε βρεθεί σε ανάλογη θέση και στο παρελθόν». Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν και για τους Πορτογάλους και ο Μπέντο θα έχει την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή Ενδεκάδα Πορτογαλία (4-3-3): Ρουί Πατρίσιο – Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο – Βελόσο, Μεϊρέλες, Μουτίνιο – Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα.