* Για 39η φορά συναντώνται σήμερα οι δύο αντίπαλοι: 10 νίκες Ολλανδίας, 14 νίκες Γερμανίας, 14 ισοπαλίες.

* Τελευταία φορά συναντήθηκαν στο φιλικό του Αμβούργου, το Νοέμβριο του 2011, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 3-0.

* Οι Ολλανδοί έχουν κερδίσει μόλις στα.... 3 από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους.

* Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ (Ολλανδία) και οι Χόλγκερ Μπάντστούμπερ και Ζερόμ Μπόατενγκ (Γερμανία), με την κίτρινη κάρτα που αντίκρισαν στην πρώτη αγωνιστική, βρίσκονται στο όριο καρτών.

* Οι Γερμανοί έχουν τη νεότερη ομάδα στην τελική φάση του EURO 2012, με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη.

* Σε περίπτωση σημερινής συμμετοχής, ο Λούκας Ποντόλσκι φτάνει τις 99 με το εθνόσημο, ξεπερνά τον Μίκαελ Μπάλακ και γίνεται ο 7ος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη «νατσιονάλμάνσαφτ».

Γήπεδο: «Oblasny SportKomplex Metalist» (Χάρκοβο)

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)



Ολλανδία: Με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ολοκληρώνεται σήμερα η 2η αγωνιστική του β’ ομίλου στην τελική φάση του EURO 2012. Οι Ολλανδοί τίθενται αντιμέτωποι με τους Γερμανούς, με μια παλιά έχθρα να αναβιώνει για μία ακόμα φορά. Το σημερινό ματς είναι «must win» για το συγκρότημα του Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ, αν οι «οράνιε» θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά και να συνεχίσουν να δικαιολογούν τον τίτλο του ενός εκ των φαβορί για την κούπα.

Η Ολλανδία γνώρισε απρόσμενη ήττα από τους Δανούς με σκορ 0-1 στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, με το γκολ του Κρον-Ντέλι στο 24ο λεπτό να αποδεικνύεται καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Οι «οράνιε» δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών, δικαιούνται σίγουρα κάτι περισσότερο, όμως ο… πίνακας στο τέλος του ματς έδειξε 0-1. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Ολλανδία μετρά μόλις τρεις νίκες στην τελευταία οκτάδα αγώνων της (ο ένας για τα προκριματικά του EURO, οι έξι ήταν διεθνή φιλικά και ο τελευταίος κόντρα στους Δανούς), οι οποίες συνοδεύονται από τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Από στατιστικής άποψης, στα τρία τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το «No Goal», ενώ στα δύο από αυτά συνδυάστηκε με το Under 2,5. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φαν Μάαρβαϊκ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς ο έμπειρος Γιορίς Ματάισεν αποθεραπεύθηκε πλήρως και θα πάρει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Χέιτινγκα. Η υπόλοιπη αμυντική γραμμή, όπως επίσης η μεσαία και μεσοεπιθετική γραμμή θα μείνουν απαράλλαχτες σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στους Δανούς, με το μοναδικό δίλημμα να αποτελεί ο παίκτης που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Είναι πολλές οι «φωνές» που ζητούν να δοθεί φανέλα βασικού στον Γιαν-Κλας Χούντελαρ αντί του Φαν Πέρσι και μάλλον ο Φαν Μάαρβαϊκ θα τις… ακούσει.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Στεκέλενμπουργκ – Βίλεμς, Ματάισεν, Χέιτινγκα, Φαν ντερ Βιλ – Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ – Αφελάι, Σνάιντερ, Ρόμπεν – Χούντελαρ.

Γερμανία: Η Γερμανία, από την πλευρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 1-0 της πρεμιέρας επί της Πορτογαλίας και ισοβαθμεί στην 1η θέση του β’ ομίλου (με 3 βαθμούς) με τους Δανούς. Τα «πάντσερ» κατάφεραν και πήραν το «τρίποντο» χωρίς να έχουν εμφανή υπεροχή, χάρη σε ένα γκολ του Μάριο Γκόμεζ στο 72ο λεπτό.

Σε περίπτωση σημερινής νίκης, «κλειδώνουν» και μαθηματικά την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Η νίκη επί της Πορτογαλίας διεύρυνε το εξαιρετικό σερί της ομάδας του Λεβ, η οποία μετρά πλέον 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια της (τα 5 για τα προκριματικά του EURO, τα 8 ήταν διεθνή φιλικά συν το παιχνίδι με τους Ίβηρες). Από στατιστικής άποψης, στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το «No Goal», ενώ στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών παρατηρούμε το Over 2,5 (στο ένα από αυτά τα παιχνίδια σημειώθηκαν συνολικά 8 γκολ).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιοακίμ Λεβ θα διατηρήσει την ίδια αμυντική και μεσαία γραμμή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία, όπως επίσης θα κρατήσει και τον Μάριο Γκόμεζ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μεσούτ Εζίλ να αποτελεί για μία ακόμα φορά τον επιτελικό μέσο. Εκεί που υπάρχει πιθανότητα αλλαγών είναι στις θέσεις των εξτρέμ. Οι Άντρε Σούρλε, Μάρκο Ρόις και Μάριο Γκέτσε διεκδικούν με αξιώσεις φανέλα βασικού, εις βάρος ενός εκ των Λούκας Ποντόλσκι και Τόμας Μίλερ.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπάντστούμπερ, Χούμελς, Μπόατενγκ – Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα – Σούρλε, Εζίλ, Μίλερ – Γκόμεζ.