*Βαθμολογία Ομίλου: Ισπανία 4, Κροατία 4, Ιταλία 2, Ιρλανδία 0.

*Πολλές συζητήσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι, κυρίως για το σενάριο που θέλει την Ιταλία να μένει εκτός διοργάνωσης με ισοπαλία από 2-2 και πάνω. Το συγκεκριμένο σκορ είναι αυτό που θεωρείται και το πιο πιθανό από τις στοιχηματικές εταιρείες για να επαληθευτεί, σύμφωνα πάντα με τις αποδόσεις. 

*Στις 4 τελευταίες συναντήσεις της η Κροατία έχει 2 νίκες, ενώ και 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

*Με το 4-0 επί της Ιρλανδίας, η ....Ισπανία διεύρυνε το αήττητο σερί της σε επίσημα παιχνίδια σε 16. 

*Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας για τις δύο ομάδες σε διοργάνωση. Έχουν προηγηθεί 4 φιλικά, με 2 νίκες για την Ισπανία και μία για την Κροατία.

*10.000 Ισπανοί στο γήπεδο, δεν θα ξεπεράσουν τις 8.000 οι Κροάτες.

Γήπεδο: ‘’PGE Αρίνα’’ (Γκντανσκ – Πολωνία)
Διαιτητής: Βόλφανκ Σταρκ (Γερμανία)

Κροατία: Πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία η Κροατία και έγινε το φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro. Πλέον, γνωρίζει καλά ότι θέλει στη χειρότερη περίπτωση μία ισοπαλία με 2-2 και πάνω, ώστε να είναι αυτή που θα καταφέρει να προκριθεί μαζί με την Ισπανία στην προημιτελική φάση.




Απέναντι στους Ιταλούς, ένα ημίχρονο πήγε ουσιαστικά χαμένο, με τις επιλογές του Μπίλιτς να μη φέρνουν αποτελέσματα και την Κροατία να έχει πολλά προβλήματα, τόσο στη δημιουργία φάσεων, όσο και στην άμυνα της. Κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις και μάλλον ήταν θέμα τύχης το ότι κατάφερε να πάει με μόλις ένα γκολ στην πλάτη στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση της, χωρίς να σημαίνει αυτό πάντως ότι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.






Μία και μόνο φάση αρκούσε όμως στον εξαιρετικό φορ Μάντζουκιτς, για να φέρει το ματς στα ίσια στο 72’ και να δώσει το βαθμό στην Εθνική Κροατίας. Στη συνέχεια, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την αντίπαλο της και οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πλετίκοσα ήταν ελάχιστες.






Ενοχλημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις ο Μπίλιτς για τις φημολογίες περί του ‘’2-2’’ και δήλωσε τα εξής: «Μπορώ να εγγυηθώ ότι εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου θα τιμήσουμε το άθλημα. Ποτέ δεν εξετάσαμε το ενδεχόμενο να “στήσουμε” τον αγώνα με την Ισπανία. Ποτέ! Αποτελεί προσβολή για εμένα και τη χώρα μου αυτή η άποψη. Είμαστε Κροάτες και είμαστε περήφανοι. Παρόλα αυτά, το 2-2 είναι ένα αποτέλεσμα, όπως μία νίκη και μία ήττα. Δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από αυτό».






Στα αγωνιστικά, προβλήματα δεν υπάρχουν ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, με τους τραυματισμούς των Γέλαβιτς και Μάντζουκιτς να αποδεικνύονται επιπόλαιοι. Ερωτηματικό πάντως το αν θα ξεκινήσουν και οι δύο στο παιχνίδι ή θα καταφύγει ο Μπίλιτς σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα.






Πιθανή Ενδεκάδα Κροατία (4-4-2): Πλετίκοσα – Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Σίλντενφελντ, Τσόρλουκα – Πράνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα – Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς.







Ισπανία: Δε συνάντησε καμία δυσκολία να κάμψει την αντίσταση της Ιρλανδίας η Ισπανία και επικράτησε την Πέμπτη το βράδυ με 4-0, αποτέλεσμα με το οποίο εξασφάλισε κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φερνάντος Τόρες, που σημείωσε δύο τέρματα, το πρώτο με το καλημέρα στο παιχνίδι και το δεύτερο με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Από ένα γκολ πρόσθεσαν οι Νταβίντ Σίλβα και Σεσκ Φάμπρεγκας.






Όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Τόρες, υπήρχε μεγάλο διάστημα στο οποίο είχε χάσει το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο, κάτι που έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο: «Ο Ντελ Μπόσκε μου είχε τηλεφωνήσει πριν από το φιλικό με τη Βενεζουέλα ενημερώνοντας με πως δεν θα ήμουν στην αποστολή. Ήταν που κατανόησα πλήρως. Είχα χάσει ένα μεγάλο μέρος της αγάπης μου για το ποδόσφαιρο. Έπαψα να αποτελώ παράδειγμα για τους νεότερους ποδοσφαιριστές κάτι που είχα μάθει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είχα συνηθίζεται να παίζω στην εθνική Ισπανίας. Νομίζω πως και πάλι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση».






Οι φημολογίες όπως προείπαμε πάρα πολλές για το σενάριο που θέλει την Ισπανία και την Κροατία να αφήνουν εκτός συνέχειας την Ιταλία και το ‘’σκηνοθετημένο’’ σκορ μεταξύ τους στο 2-2. Όπως και οι Κροάτες, οι Ισπανοί διαμηνύουν ότι θα μπουν για τη νίκη και μόνο στον αγωνιστικό χώρο και θα φροντίσουν να δώσουν μια καλή απάντηση σε όλους τους δύσπιστους.






Δεν έχουν προκύψει αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του αγώνα της Δευτέρας για την Ισπανία, που αναμένεται να έχει διαθέσιμα όλα της τα όπλα. Ο Φερνάντο Τόρες θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης και ο Φάμπρεγκας, αν χρειαστεί να βοηθήσει, θα έρθει από τον πάγκο.






Πιθανή Ενδεκάδα Ισπανία (4-2-3-1): Κασίγιας – Ζόρντι Άλμπα, Πικέ, Ράμος, Αρμπελόα – Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς – Ινιέστα, Τσάβι, Σίλβα – Τόρες.