Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΝΑ !!!


Κώστας Τσάνας: «Αυτά τα παιδιά της Εθνικής Νέων αξίζουν τα πάντα»

kostastsanas
Δημοσιεύτηκε στις 10/07/2012
«Το καλό κλίμα που έχουμε στην ομάδα κι η ποδοσφαιρική ποιότητα αλλά κι η θέληση των παιδιών που είναι σε αυτή την Εθνική, αποτελούν τα ατού μας στην προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα» δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας, στο psap.gr.
Ο Τσάνας εκτιμά ότι έχουν σπουδαίες δυνατότητες οι ποδοσφαιριστές που έχει κοντά του στην Εθνική Νέων, η οποία, μετά τη νίκη της σε βάρος της Πορτογαλίας με 3-2, εξασφάλισε την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ταλίν της Εσθονίας και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Αγγλία διεκδικώντας το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό.
«Πραγματικά νιώθω ευτυχισμένος γιατί έχω κοντά μου αυτά τα παιδιά που παρουσιάζουν ετοιμότητα, θέληση αλλά κι ωριμότητα και δεν παύουν να σκέπτονται ώστε να βρίσκουν πάντα τις καλύτερες λύσεις μέσα στο παιχνίδι» λέει ο 45χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός και προσθέτει «Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων αξίζουν και μπορούν να παίζουν και στις ομάδες τους και πράγματι δικαιούνται πιο πολλές ευκαιρίες και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η τωρινή κατάσταση, ενδεχομένως να δώσει την ευκαιρία ώστε να θυμηθούμε όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ότι η Ελλάδα έχει χρυσάφι και πρέπει όχι μόνο να το ανακαλύψει αλλά και να δουλέψει με αυτό για να το αξιοποιήσει. Τα ταλέντα ποτέ δεν έλειψαν από το ποδόσφαιρο μας, τώρα, ωστόσο οι ομάδες έχουν ένα λόγο παραπάνω ώστε να τα εμπιστευθούν».
Η πορεία της Εθνικής Νέων προσφέρει κίνητρο και δημιουργεί πρότυπα αλλά και παραδείγματα. Το παραδέχεται κι ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος, πάντως, σπεύδει να τονίσει «Καλό και χρήσιμο είναι να μπαίνουν, πάντα, όλα τα ζητήματα σε ρεαλιστική και πραγματική διάσταση. Οι υπερβολές δεν βοηθούν ενώ αντίθετα, είναι αναγκαία η ορθή και ψύχραιμη διαχείριση προσώπων και συνθηκών. Πρώτος από όλους, σας λέω ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζουν μέσα στο γήπεδο. Είναι μία ΟΜΑΔΑ και βάζουν το σύνολο πάνω από τους εαυτούς τους. Η πρόοδος κι η σταθερότητα που διακρίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι αποτυπώνονται, πλέον, στην εικόνα που παρουσιάζουν όλες οι Εθνικές μας ομάδες. Κι αυτό είναι το σπουδαιότερο από όλα».
Και τώρα, η σειρά της Αγγλίας. Αυτή είναι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας. «Σε μεγάλο βαθμό, αγωνίζεται η Εθνική Αγγλίας όπως μία κλασική και παραδοσιακή βρετανική ομάδα. Με έμφαση στη δύναμη αλλά και με κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στους αμυντικούς και τους μέσους. Θα την αναλύσουμε και θα πάμε στον αγώνα προετοιμασμένοι ώστε να την αντιμετωπίσουμε. Αλλά, εδώ που φθάσαμε, ίσως, μεγαλύτερη σημασία έχει να δούμε πως θα είμαστε εμείς και πως θα σταθούμε μέσα στο γήπεδο. Εάν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, αυξάνουμε τις πιθανότητες μας για πρόκριση. Ίσως, το βασικότερο από όλα είναι ότι υπάρχει χαρά και καλή διάθεση. Γιατί ξέρουμε ότι όλη η Ελλάδα αναζητά ευκαιρίες για να βγει από το αδιέξοδο και να μπορέσει να κρατηθεί σε στηρίγματα που αποδεικνύουν κι επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια, η προσήλωση στο στόχο, η αφοσίωση, η ομαδικότητα, η αποφασιστικότητα φέρνουν, πάντα, αποτέλεσμα. Και παράλληλα, δημιουργούν αίσθημα ελπίδας. Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, είναι σαν τη ζωή μας…».