Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΥΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ !!!


Η νέα αποστολή της NASA θα ανακαλύψει κρυμμένες Πύλες μεταξύ Γης και Ήλιου!!

Η NASA ισχυρίζεται πως υπάρχουν κρυμμένες πύλες μεταξύ της Γης και του Ήλιου.
Μεγάλες προετοιμασίες γίνονται πίσω στα παρασκήνια για την αποστολή..
Το πρόγραμμα και η αποστολή χρηματοδοτείτε από την  NASA , οερευνητής και φυσικός πλάσματος Jack Scudder του Πανεπιστημίου της Αϊόβα ισχυρίζεται ότι έχει βρει τον τρόπο για να ανακαλύψουν τις Πύλες και εξηγεί πως τα αποκαλούν
«σημεία Χ ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων».
  

Υπάρχουν μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου, δημιουργώντας μια αδιατάρακτη πορεία που οδηγείτε από το δικό μας πλανήτη στην ατμόσφαιρα του Ήλιου 93 εκατομμύρια μίλια μακριά."
 
 

Παρατηρήσεις από το διαστημικό σκάφος THEMIS (ΘΕΜΙΣ) της NASA και με την ευρωπαϊκή διαστημική αποστολήEurope’s Cluster probes  παρατήρησαν πως οι μαγνητικές πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα, μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Γη, όπου το γήινο μαγνητικό πεδίο συναντά το ¨onrushing¨ ηλιακό άνεμο.
Οι περισσότερες είναι μικρές και κλείνουν σύντομα αλλά υπάρχουν και πολύ μεγάλες και κάποιες που κρατούν παραπάνω ώρα. Τόνοι ενεργειακών σωματιδίων μπορούν και ρέουν μέσα από τα ανοίγματα χτυπώντας την Γη και προκαλώντας γεωμαγνητικές καταιγίδες στους πόλους, όπως στο βόρειο και νότιο Σέλας. 
 

 
 
Η NASA σχεδιάζει μια αποστολή που θα ονομάζεται «MMS», Magnetospheric Multiscale Mission, και θα ξεκινήσει το 2014, για να μελετήσει το φαινόμενο. Το τέταρτο διαστημικό σκάφος  του MMS που θα εκτοξευτεί έξω από την μαγνητόσφαιρα   της  Γης και θα ταξιδεύει γύρω από τις μαγνητικές πύλες για να παρατηρεί πως λειτουργούν, θα περιέχει  ενσωματωμένους   ενεργητικούς ανιχνευτές σωματιδίων και μαγνητικούς αισθητήρες.

Μόνο ένα πρόβλημα απασχολεί την NASA , ο εντοπισμός των πυλών καθώς πολλές φορές είναι αόρατες μέχρι τον εντοπισμό τους , είναι ασταθείς και ανοιγοκλείνουν χωρίς προειδοποίηση και δεν υπάρχουν σημάδια τους και ίχνη για καθοδήγηση.
Αλλά, αναφορές λένε πως πρέπει να υπάρχουν ίχνη, απλώς δεν τα έχουν  εντοπίσει ακόμη..
 
 
 Οι Πύλες αποτελούν μέσο για την διαδικασία  μαγνητικής επανασύνδεσης. Αναμιγμένες  μαγνητικές ακτίνες  από τον ήλιο διασταυρώνονται με της  Γης  και ενώνονται, έτσι  δημιουργούνται  οι πύλες, τα λεγόμενα πλέον "σημεία-X" είναι σαν ένα σταυροδρόμι ή σαν ένας ισοσκελής σταυρός ( + ).
Η ξαφνική μίξη των μαγνητικών πεδίων ωθεί  φορτισμένα σωματίδια από το σημείο-X, δημιουργώντας μια "περιοχή διάχυσης ηλεκτρονίων."
 
 Ο Jack Scudder για να μπορέσει να βρει αυτά τα σημεία όπου δημιουργούνται οι πύλες πήρε τα δεδομένα από μια διαστημική αποστολή που είχε γίνει πριν 10 χρόνια γύρω από την μαγνητόσφαιρα της γης.

"Στις αρχές  της δεκαετίας του 1990, το διαστημικό σκάφος Polar της NASA  πέρασε πολλά χρόνια στην μαγνητοσφαιρα της ¨Γης¨ και ανακάλυψε πολλά σημεία-Χ κατά την διάρκεια της αποστολής.


Επειδή το διαστημικό σκάφος Polar της NASA   έχει παρόμοιους αισθητήρες με εκείνες των υπηρεσιών MMS, ο Jack Scudder αποφάσισε να δει πώς φαίνεται  ένα σημείο-Χ από το Polar. "Χρησιμοποιώντας λοιπόν δεδομένα από το Polar,  
βρέθηκαν πέντε απλοί συνδυασμοί  μαγνητικών πεδίων και ενεργητικές μετρήσεις σωματιδίων που μας λένε πότε έχουμε ένα σημείο-Χ και αναφέρει στο τέλος πως ένα νέο απλό διαστημικό σκάφος θα μπορεί να κάνει αυτές τις μετρήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι και μόνο ένα μέλος από την αποστολή MMS  χρησιμοποιώντας τα διαγνωστικά μπορεί να βρει μια πύλη και να ενημερώσει αμέσως όλη την αποστολή.

Οι  οργανωτές  της αποστολής  πιστεύουν πως το  MMS  μπορεί να χρειαστεί ένα ολόκληρο έτος για να μάθει να βρίσκει τις πύλες με ακρίβεια και να τις μελετήσει.
 

 
 
Ο διαστημικός φυσικός και επιστήμονας David Sibeck του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard  Αναφέρει :
Πριν από δέκα χρόνια ήμουν σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά τώρα τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα και έχω μείνει έκπληκτος. 


Είναι μια ανακάλυψη που αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας μόνο που αυτή την φορά είναι πραγματικότητα, και θα δούμε τι έπεται μετά.. και πού θα μας οδηγήσουν οι νέες ανακαλύψεις  και τι θα αποφέρει στον κόσμο μας, φυσικά και μεταφυσικά.


Η πύλη είναι μια συντόμευση,  μια πόρτα προς το άγνωστο - ένα άνοιγμα στον χώρο και στον χρόνο που συνδέει τους ταξιδιώτες από μακρινά βασίλεια.