Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ !!! ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ !!!


ΕΚΤΑΚΤΟ: Άρχισαν οι απειλές από την ΕΚΤ! Δεν θα δέχεται ως εγγύηση ελληνικά ομόλογα!

Το είχε ξανακάνει όταν οι οίκοι αξιολόγησης είχαν υποβαθμίσει σε καθεστώς χρεοκοπίας την Ελλάδα, στο ξεκίνημα του PSI, για λίγες ημέρες.

Η μόνη χώρα που είναι στην ίδια κατάσταση για τις εγγυήσεις των ομολόγων, είναι η Κύπρος!

Η ΕΚΤ λέει ότι το ότι δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, θα είναι κάτι προσωρινό, μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικα και να προσδιοριστούν τα μέτρα τα 11,7 δις. Όπως αναφέρει, η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών καλύπτεται από την ΤτΕ με βάση τις υπάρχουσες συμφωνίες.

Όλη η ανακοίνωση της ΕΚΤ:

“Λόγω της λήξης στις 25 Ιουλίου 2012 του σχήματος επαναγοράς τους, οι εμπορεύσιμοι τίτλοι που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμοι για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα εξετάσει την επιλεξιμότητά τους μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, της προόδου που σημειώνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής. Οι ανάγκες για ρευστότητα θα αντιμετωπίζονται από την αρμόδια εθνική κεντρική τράπεζα σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες του Ευρωσυστήματος”.
olympia