Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΕΛΕΟΣ !!! Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ............

ΚΥΡΙΑΚΉ, 21 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2011

Καμίνης: Κατήργησε την προσευχή και τον εθνικό ύμνο από τις δημοτικές κατασκηνώσεις!


Νέα ήθη, κατ' αντιστοιχία των δικών του, επέβαλε φέτος στις παιδικές κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Οπως καταγγέλλουν στη «δημοκρατία» εξοργισμένοι γονείς αλλά και εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων η διοίκηση κατέστησε σαφές ότι η πρωινή προσευχή περνά οριστικά στο παρελθόν. Ηδη από την πρώτη περίοδο, που φιλοξενήθηκε στις κατασκηνώσεις στα μέσα Ιουνίου, η πρωινή προσευχή έπαψε να τελείται, προκαλώντας την έκπληξη όχι μόνο των γονιών αλλά και των ίδιων των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί.

Τι κι αν η καθημερινή προσευχή αποτελεί απαράβατο κανόνα από το 1952 που λειτουργούν οι κατασκηνώσεις, φέτος ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, καταργώντας την.

Ακολούθως καταργήθηκε και η έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία συμπλήρωνε το τελετουργικό με την καθημερινή ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Επειτα από τις διαμαρτυρίες γονέων και υπαλλήλων, η διοίκηση του δήμου και της κατασκήνωσης ανέθεσαν σε μία υπάλληλο να πραγματοποιεί μόνη την έπαρση, ενώ, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, συνεχίζεται με τους τύπους η καθημερινή υποστολή της σημαίας. Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, πάντως, την οποία αναζητήσαμε τηλεφωνικώς, απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα, επικαλούμενη μέσω των συνεργατών φόρτο εργασίας...

Η κατάργηση της προσευχής στις κατασκηνώσεις έρχεται ως φυσική συνέχεια μιας ακολουθίας γεγονότων, τα οποία μαρτυρούν την προσωπική στάση του πρώτου δημάρχου στην ιστορία της Αθήνας, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του ότι είναι «άθεος». Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η απόφασή του να κόψει την μετάδοση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, καθώς και να επιβάλει στους ραδιοφωνικούς παράγωγους γενική απαγόρευση του «Χριστός Ανέστη» και την αντικατάστασή του από ένα απλό «χρόνια πολλά».

Εν τω μεταξύ, οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη για την κατάληψη της κατασκήνωσης από στελέχη της δημοτικής αρχής, αρχής γενομένης από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών και δημοτικοί σύμβουλοι «παρέλασαν» από τις κατασκηνώσειςγια δωρεάν στιγμές χαλάρωσης, αφού σιτίζονταν δωρεάν, κάνοντας τις διακοπές τους με τα χρήματα του αθηναϊκού λαού, σε μια περίοδο σκληρών περικοπών για τους πολίτες.

Προκειμένου δε να απολαμβάνουν καλύτερα τις διακοπές τους, φρόντισαν να μειώσουν σχεδόν στο ένα τρίτο τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών. Σύμφωνα με υπαλλήλους που επί πολλά χρόνια υπηρετούν στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, πέρυσι, στην περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η κατασκήνωση φιλοξενούσε 600 έως 800 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός τους περιορίστηκε στα 200 με 220 παιδιά.

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος Αθηναίων απέκτησε ακριβές συνήθειες. Η μία από τις πισίνες, η οποία χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια από τα παιδιά για να παίζουν πόλο και να αθλούνται, τώρα πλέον χρησιμοποιείται μόνον από τον δήμαρχο και την οικογένειά του, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους εργαζομένους και τους γονείς. Οι δεύτεροι, άλλωστε, έχουν εκφράσει έντονο προβληματισμό για τη διατροφή των παιδιών, αφού, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, καταργήθηκε το διαιτολόγιο που εφαρμοζόταν επί χρόνια και τώρα το μενού περιλαμβάνει κυρίως ζυμαρικά.

Αντιθέτως, στα καταλύματα των στελεχών του δήμου και των συνεργατών τους τραπεζοκόμες σερβίρουν καθημερινάπλούσια εδέσματα, ξεχωριστά βεβαίως από εκείνα που καταναλώνουν τα παιδιά του αθηναϊκού λαού. Τις ημέρες αυτές, πάντως, ο κ. Καμίνης χαλαρώνει παραθερίζοντας στο παραθαλάσσιο χωριό Κυπαρίσσι (στους Μολάους της Σπάρτης), το οποίο αποτελεί και αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του Σάκη Ρουβά.

Σχ. ΚΟ: Στο σπίτι του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Αν θέλει δεν προσεύχεται και αν θέλει κατεβάζει και τις εικόνες από το γραφείο του, αν τον ενοχλούν. Στον Δήμο υποτίθεται, είναι υπηρέτης. Ήρθε - τον ψήφισαν – για να υπηρετήσει τους Δημότες, τον λαό της Αθήνας και όχι την κοσμοθεωρία του ή την ιδιοτροπία του. (Αλλά "υπηρέτης" με δική του πισίνα θα μου πεις...)Σύνδεσμος

Πηγή: Δημοκρατία