Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ...ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ !!!

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων, το οποίο από τα τέλη του 2006 έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Το νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας TAV στην ΠΓΔΜ Μουράτ Όρνεκολ δήλωσε ότι η τοποθέτηση του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου συμφωνήθηκε με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ. «Το υπουργείο Μεταφορών επέλεξε και ενέκρινε το νέο άγαλμα, το οποίο είναι το δώρο της εταιρείας μας για το νέο αεροδρόμιο», δήλωσε ο κ. Όρνεκολ.


Σημειώνεται ότι η εταιρεία TAV διαχειρίζεται, από πέρυσι, το αεροδρόμιο των Σκοπίων.
Ακόμη ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τεραστίων διαστάσεων, έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Το άγαλμα στην πλατεία, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ το αποκαλούν άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή», θα συνοδεύεται από αρχαίους Μακεδόνες στρατιώτες σε διάταξη φάλαγγας και από λέοντες.
Η όλη κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος αυτού στην πλατεία της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ και η κυβέρνηση της χώρας προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις.newstoday