Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΗΣΙΑ !!!

Τουρκία: “Μας χρωστάνε 300 εκατομμύρια οι Έλληνες, ας μας τα δώσουν…σε νησιά”!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Σα να μην έφταναν τα προβλήματα της οικονομίας μας γινόμαστε και ρεζίλι των τούρκων, καθώς οι γείτονες μας ισχυρίζονται ότι μας κάνουν χάρη που αναβάλλουν την είσπραξη των χρεών μας που δεν τους πληρώνουμε για το φυσικό αέριο που αγοράζουμε. Και ισχυρίζονται πως κάποιοι προτείνουν να γίνει η πληρωμή χρεών με την παροχή δημόσιας περιουσίας ή νησιών ,στην Τουρκία!!! «Κίνηση καλής θέλησης στον Γιώργο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα VATAN , που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αναβάλλει την είσπραξη του χρέους ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση της οικονομίας και για το χρέος αυτό δεν θα αποταθεί στα διεθνή δικαστήρια»!

Το χρέος αυτό έχει προκύψει από διαφορές στην τιμή του φυσικού αερίου, που οι γείτονες μας υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το πληρώσει λόγω της τραγικής κατάστασης της οικονομίας.
Ο τούρκος υπουργός για την αναβολή των τουρκικών διεκδικήσεων δηλώνει χαρακτηριστικά « η Ελλάδα δεν μας έχει πληρώσει εδώ και αρκετό καιρό το χρέος της για το φυσικό αέριο που αγοράζει από εμάς. Εμείς έπρεπε να εξετάσουμε την κατάσταση και σε εμπορική βάση και σε ανθρωπιστική βάση. Υπάρχει και το θέμα της γειτονίας το δίκαιο του γείτονα. Η απόφαση μας είναι μια ευκαιρία για να σβήσουμε τις αρνητικές εντυπώσει του παρελθόντος. Εμείς ως Τουρκία αυτό κάναμε, Εύχομαι να το κάνει και η Ελλάδα»
Οι γείτονες μας προχωρούν το θέμα ακόμη πιο πέρα και μιλούν πως «δεν θα διεκδικήσουν την πληρωμή των χρεών, με την απόκτηση κάποιου νησιού!! O προκλητικός τούρκος υπουργός ισχυρίζεται πως κάποιοι διεθνείς οίκοι, προτείνουν να γίνει η πληρωμή του χρέους δίνοντας κάποιο νησί.
“Και βέβαια μας έρχονται διάφορες προτάσεις. Εμείς και βέβαια δεν δεχόμαστε η Ελλάδα να μας δώσει ως έναντι των χρεών της , κάτι , όπως κάποιο νησί ή κάποια άλλη δημόσια περιουσία. Αυτό θα ήταν εκμετάλλευση μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πόσο μάλλον μιας γειτονικής χώρας όπως η Ελλάδα» δηλώνει ο Γιλντίζ.
Μήπως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στον τούρκο υπουργό και να τον βάλει στη θέση του, καθώς δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που συζήτησε το ενδεχόμενο της παροχής νησιού η δημόσιας περιουσίας στην Τουρκία, για κάποια χρέη που έχουμε και δεν πληρώνουμε.
onalert