Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Φινλανδία: Σε εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο η περιουσία της Ελλάδας !!!

Την σύσταση μίας εταιρείας holding με έδρα το Λουξεμβούργο στην οποία θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, προτείνει η Φινλανδία για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Η φινλανδική πρόταση έχει συζητηθεί και με Έλληνες παράγοντες στο πλαίσιο τηλεφωνικών διασκέψεων στην ευρωζώνη. Σε non paper που έστειλαν οι Φινλανδοί προτείνουν αναλυτικά πως το Ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες, μπορεί να μεταφέρει στην εταιρεία holding του Λουξερβούργου, ώστε να υπάρχει «εγγύηση» για την παροχή του δανείου της προς την Ελλάδα.


Το έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα το Ρόιτερ, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα κατέχει όλες τις μετοχές στην εταιρία holding, αλλά αυτές θα διατηρούνται σε θεματοφυλακή από ένα τρίτο μέρος. Έτσι «αν η αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας holding δεν επαρκεί για τις απαιτήσεις εγγυήσεων ή αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η ιδιοκτησία των μετοχών σε θεματοφυλακή μεταβιβάζεται άμεσα στα θιγόμενα κράτη-μέλη», αναφέρει το έγγραφο.
Σημειώνεται ότι θα μπορεί να γίνει τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που θα διακρατούνται στο Λουξεμβούργο, αξιοποιώντας τα χρήματα που θα έρχονται από τις ιδιωτικοποιήσεις.
antinews