Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ !!!

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο τους ηλικιωμένους

Στον δρόμο πρόκειται να μείνουν εκατοντάδες ηλικωμένοι τρόφιμοι του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών». Ο λόγος για ένα από τα πιο γνωστά γηροκομεία στην Αθήνα, το οποίο εδρεύει στην λεωφόρο Κηφισίας. Η οικονομική κρίση που έπληξε την επιχείρηση, αλλά και η αναλγησία που όπως φαίνεται χαρακτηρίζει το Διοιηκητικό Συμβούλιο του γηροκομείου αναμένεται να οδηγήσουν στο «δρόμο» τους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης των κτιρίων φιλοξενίας των ηλικιωμένων, ενώ λογω οικονομικής κρίσης επιχειρεί να απομακρύνει τους τρόφιμους από το σωματείο.
Ωστόσο, μείζον πρόβλημα έχει προκύψει σχετικά με το τι θα απογίνουν οι ηλικωμένοι που φιλοξενούνται στο εν λόγω γηροκομείο μιας και οι περισσότεροι από αυτούς είτε δεν έχουν συγγενείς είτε είναι άποροι και αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς την βοήθεια του φιλανθρωπικού σωματείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος που ενέκειται στις «περικοπές» του γηροκομείου αποτελεί μια ηλικωμένη φιλοξενούμενη του σωματείου (δεν αποκαλύπτουμε το ονομά της για ευνόητους λόγους) η οποία έγινε παραλήπτης ενός εξώδικου που την καθιστά... άστεγη. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο που έχει στα χέρια του το newpost:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ, σας ενημερώνει ότι σε εκτέλεση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου και της (...) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού λόγω επισχέσεων, εκ του οποίου το εναπομείναν δεν επαρκεί όχι μόνο για την εύρυθμη αλλά κυρίως για την ασφαλή για την υγεία των ηλικιωμένων λειτουργία του περιπτέρου «Βασίλειος Παύλος» που λειτουργεί στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών και διαμένει η κυρία (...) και μπορεί πλέον να δημιουργηθεί κίνδυνος για τη ζωή της θα πρέπει να προσέλθετε για την μεταφορά της συγγενής σας».

Παλιότερες καταγγελίες για το Γηροκομείο Αθήνων Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτύπιας, το 2006, υπήρξε πλήθος καταγγελιών για την εν λόγω εταιρία σχετικά με θυρίδες με τιμαλφή που αδειάζουν, κληρονομιές που κάποιοι διαχειρίζονται «εν κρυπτώ», ξεχασμένες μετοχές, εικόνες που έκαναν «φτερά» και χρήματα που «εξαφανίζονται» από το παγκάρι.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τον Οκτώβριο του 2005 το Γηροκομείο δεν είχε πληρώσει το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα οι οφειλές του να ξεπερνούσαν εκείνο το έτος τα 800.000 ευρώ.
Επίσης, είχαν φουσκώσει τα «φέσια» σε εφορία, σε διάφορους προμηθευτές, αλλά και εργολάβους που είχαν κάνει εργασίες στις πτέρυγες του Γηροκομείου.
Εξι από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου τότε προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας το διορισμό νέας διοίκησης. Κατηγόρησνα τον έως σήμερα πρόεδρο του ιδρύματος, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, για κακοδιαχείριση.
Από τότε μέχρι σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς 240 εργαζομένων και να προσφέρουν τις αναγκαίες υπηρεσίες στους 357 τρόφιμους του Γηροκομείου.
newpost