Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ !!!

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Θρίλερ με την έκτη δόση....

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega o Μιχάλης Ιγνατίου αλλά γράφει σήμερα και η εφημερίδα Realnews.Το ΔΣ του ΔΝΤ υποστηρίζει πως ο ελληνικό χρέος συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο. Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, πρότειναν την «κλασική συνταγή» παρέμβασης του Ταμείου: αναδιάρθρωση, υποτίμηση και λιτότητα. Ζητούν να συμφωνηθεί μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους, προτού ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία των Βρυξελλών.

Στην Αθήνα, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τη νέα κρίση, που πλήττει την Ευρωζώνη και είναι πιθανόν να έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα εξειδικευτούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ευρώπη ενώ είναι πολύ πιθανό η χρηματοδότηση της 15ης Σεπτεμβρίου των 8 δισ.ευρώ από την τρόικα να καταβληθεί ως η έκτη δόση του Μνημονίου και όχι ως η πρώτη της νέας συμφωνίας.
Αν η δόση καταβληθεί ως έκτη του Μνημονίου το επιτόκιο θα είναι μεγαλύτερο κατά 1% ενώ ο χρόνος αποπληρωμής της μικρότερος.
newscode