Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ...ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ !!!

Από 14 οι μισθοί έγιναν 11! - Κόβουν έναν ακόμα υπέρ εφορίας!

Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό με βάση τις επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις για τις εισφορές σε εισοδήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής, η οποία καταφτάνει τις επόμενες μέρες. Τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι που από 14 μισθούς πλέον θα εισπράττουν 11! Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.

Πρόκειται γι' αυτούς που το 2010 το συνολικό εισόδημά τους από όλες τις πηγές, ή οι δαπάνες διαβίωσής τους, ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ, όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αν πέρυσι δεν είχαν εισόδημα και ήταν σε αδράνεια, καθώς και όσους είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής.
Για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό, τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ως εισόδημα θα λογίζεται πέραν εκείνου που προέρχεται από μισθούς, συντάξεις, παροχή υπηρεσιών και άλλες πηγές και εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ειδικά επιδόματα όπως τα πολυτεκνικά, τις συντάξεις ακόμα και τις αναπηρικές με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, τα κέρδη από repos και μετοχές.

defencenet